Hoppa till sidans innehåll

Matchrapport Vallentuna borta

28 OKT 2019 09:00
Vallentuna borta
  • Uppdaterad: 28 OKT 2019 09:00

En fredagsmatch ute i Vallentuna vad kan kännas bättre?

Det kändes taggat när alla var på plats och uppladdningen och uppvärmningen var på topp. Det kändes bra innan match och vi visste att Vallentuna var ett bra lag. Dessutom så hade Vallentuna lockat mycket folk till läktarna vilket gjorde inramningen extra spännande. 

Period 1:

 

Vi tog tag i matchen direkt och jag tror det tar 2 minuter innan Vallentuna får röra bollen. Vi är tända men vi har en stor hemmapubik på plats så här får vi jobba. 

Period 1 slutar 2-2 men det är vår match. Jag tycker vi är bättre en Vallentuna men tyvärr så bjuder vi på två mål som gör att resultatet är jämnt på tavlan.

 

Period 2:

 

En typiskt Bajen period. Vi trampar igång rejält och Vallentuna har svårt med vårt spel, Vi rinner ifrån till 5-2 och Vallentuna ser tröttare och tröttare ut. Det var väl någon ledare i ett annat lag som tyckte vårt försvar såg ihåligt ut men i denna period visar vi verkligen hur bra vi kan spela både fram och bakåt.

 

Period 3:

 

Vi pratade innan perioden om att fortsätta med vårt spel och låta Vallentuna jobba.

Naturligtvis kliver Vallentuna upp på oss för att kunna komma ikapp och helt plösligt så börjar vi stressa bort bollen. Våra anfall bli kortare och kortare och helst när Vallentunas duktiga första femma är inne så får dom ett bra tryck på oss. Dock så byter vi mål med varandra fram till 7-4 och när Vallentuna reducerar till 7-5 så väljer vi ta en timeout för att prata igenom och lugna ner oss.

Tyvärr strax efter det åker vi på en hård dömd 5 minuters utvisning på Poppe. Tycker att en tvåa hade räckt som utvisning på denna men domarna hade en annan uppfattning. Detta ger naturligtvis Vallentuna luft under vingarna men tycker vi faktiskt spelar ett bra boxspel och vi skapar bla ett stolpskott men 5 minuter är lång tid och Vallentuna både reducerar och kvitterar. 

Fullt lag igen och vi lyckats en än gång ta ledeningen via bröderna Kahn och det känns som det kan räcka ändå men med 13 sekunder kvar och med 6 spelare på plan lyckas Vallentuna kvittera.

 

Sammanfattning:

 

8-8 borta mot Vallentuna och det är klart när man har haft ledningen i stort sett hela matchen så känns det lite tungt men det är inget att gräva ner sig för. Vi är fortfarande obesegrade. Dom två första perioderna är väldigt bra från vår sida och det tar vi med oss. Vi har dessutom tre ribbskott via Joel Sund så med lite flyt hade vi tagit denna match. Matchens keps gick till Lukas vilket jag tycker var välförtjänt. En stark insats från hans sida. Första linan med bröderna Kahn och Joel Sund levererar starkt som vanligt med 3 poäng på alla tre.

 

Vi tackar Vallentuna, publiken och domarna. Jag är övertygad om att många lag kommer få det jobbigt borta mot Vallentuna. Kul att spela mot lag som drar mycket publik vilket lyfter hemmalaget och sätter press på domarna.

 

Skribent: Birger Franzén
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686448307
Fax: +4686448307
E-post: This is a mailto link

Se all info