Hoppa till sidans innehåll

Hammarby tar med sig 4 av 6 poäng efter helgens dubbelmatcher

08 OKT 2018 12:14
Helgen bestod av dubblemöte från Umeå i form av Dalen och RIG. Båda är lag som Hammarby ställts emot flertalet gånger tidigare.
  • Skapad: 08 OKT 2018 12:14

Under Lördagen ställdes Hammarby mot Dalen som vi mött tidigare men som till denna säsong hade bytt spelsystem och en del av deras spelare var nya ansikten för oss. Lagen bjöd upp till en jämn tillställning som slutade 5-5 och inget mål i förlängningen.

För Hammarbys del såg det betydligt bättre ut än föregående helg. Vi kom till många fler lägen och vann skottstatistiken med marginal. Lite mer skärpa i avsluten så hade vi troligtvis gått vinnande ur matchen.

Under Söndagen stod RIG Umeå för motståndet. Ett innebandygymnasium för landets mest talangfulla spelare födda 2000-2001. RIG är ett lag som har mycket spring i benen och som spelar med hög press. Inledningsvis var matchen trevande och det var tydligt att lagen hade mycket respekt för varandra.

Andra perioden blev en målrik historia och hela 7 mål tillkom, 4 för Hammarby och 3 för RIG. Hammarby lyckades lösa RIG pressen på ett mycket bättre sätt och fick upp bollarna till våra forwards som denna matchen gjorde ett hästjobb. Det var inte så mycket skönlir utan snarare individuella prestationer som gjorde att vi gick till pausvila med 5-3 överläre.

Matchen avslutades riktigt spännade med Powerplay för Hammarby, 4 mot 4 Spel, 6-4 spel för RIG samt 6-5 Spel för RIG. RIG gjorde 6-5 med 2.10 kvar av matchen men Hammarby lyckades med flertalet skotttäck och uppoffringar att hålla tätt och vinna matchen.

 

Nu är det spelledigt till helgen och vi har två veckor på oss att finslipa detaljerna inför årets första bortaresa till Sundsvall och Hudiksvall

Skribent: Moa Hedlund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet