Hoppa till sidans innehåll

Huvudtränare Dennis Elgholm Grönroos ger sin syn på säsongen 2019/2020

02 APR 2020 17:06
Bajens huvudtränare Dennis Elgholm Grönroos ger sin syn på säsongen 19/20. En säsong som började samtidigt som första barnet Hugo föddes i augusti.
  • Uppdaterad: 02 APR 2020 17:06

Nybliven pappa strax innan serien drog igång i höstas, hur har du fått ihop tiden?

Det var en hektisk period men också självklart den roligaste och häftigaste tiden i mitt liv så det blev fullt fokus på familjen i slutet av augusti fram till en vecka innan seriepremiären, men eftersom vi i början av augusti lyckats knyta till oss mina fantastiska tränarkollegor i Niclas Borg och Lena Riddervold så kunde jag koppla bort innebandyn och bara fokusera på vårt nya tillskott i familjen. Sen har jag världens bästa sambo som gör ett grymt jobb och gör det möjligt att lägga det fokus och tiden som krävs för innebandyn.

 

Vad är dina spontana reflektioner över säsongen som tyvärr slutade i inställt kvalspel?

Det finns såklart två sidor i detta då det är självklarhet för mig att ställa in kvalet pga. omständigheterna i samhället och vi sporter och föreningar gör i och med detta allt vi kan för att minska spridningen.

Sen rent sportsligt så känns det såklart väldigt snöpligt då vi gjort en riktigt bra säsong samt hade en bra känsla i gruppen och jag tror att vi hade stora chanser till att ”skrälla” i ett kval.

 

Många jämna matcher i en jämn serie, vad har Bajen lyckats med för att ändå vinna många av sina matcher?

Vi har lyckats med att sätta ett gediget försvarsspel i samband med ett stabilt och tryggt målvaktspel och ökat vår poängproduktion framåt med ett högt bolltempo och riktigt bra passningskombinationer.

En stor skillnad från tidigare säsong är också att vi känt en trygghet i att kunna komma tillbaka i matcher som vi legat under i samt att kunna spela på vår ledning i de matcher vi har tagit ledningen i.

Sen måste jag lyfta fram gruppen och spelarna i detta då dom hela tiden gjort allting tillsammans och dom sätter verkligen laget före jaget och har på varje träning och match visat att de vill framåt, vilket också har gjort att vi känt oss trygga och kunnat forma ett spel som passar oss bra men motståndarna sämre.

 

Seriens poängdrottning med sin stora rutin i laget men även en hel del nya juniorer som gjort sina första allsvenska poäng. Vad har blandningen av ”gammalt” och nytt betytt tror du?

Att få tillbaka vår nr15 Moa Delshammar för spel denna säsong har varit en viktig faktor då alla lag mår bra av att ha en spelare som gör dom poängen som hon år efter år producerat på absolut högsta nivå, hon är även en viktig kugge med sin erfarenhet och sitt ledarskap på och utanför planen.

Sen har vi som du säger haft många erfarna och rutinerade spelare tillsammans med flera unga och otroligt lovande spelare som tillsammans har gjort varandra bättre och på så sätt har vi skapat spets och bredd vilket är precis den mix vi vill ha och kommer bygga vidare på då jag tror att det är ett vinnande koncept långsiktigt då våra yngre spelare får precis den utbildning och utveckling som behövs.

 

En titel blev det ju ändå under säsongen, inte så vanligt i seniorsammanhang såvida man inte vinner SM eller VM. Bäst i stan 2020, berätta!

Vi har från vårt uppstartsläger med en turnering i Göteborg i slutet av augusti haft som målsättning att komma topp 3 i serien och att spela DM-final, vilket i Stockholm är ett högt uppsatt mål för en allsvensk förening då Nacka och Täby från SSL finns med i turneringen.

Vi möter Älvsjö, som vunnit mot Nacka i sin kvartsfinal, i semifinal i DM och vinner den matchen efter en bra tredje period från vår sida, vilket då gör att vi är klara för final där Ackers, som i sin tur slagit ut Täby väntar.

I finalen möts då två lag som känner varandra och vet precis vart man har motståndarnas styrkor och svagheter. Vi gör en bra prestation och visar hur dödligt vårt offensiva spel och PP kan vara när allt stämmer, vilket gör att vi med hårt slit i en nervig sista minut lyckas vinna med 3–2 och på så sätt klara av att vinna titeln som Bäst i Stan vilket känns helt underbart och riktigt roligt för föreningen och framförallt för tjejerna som fått visa hur duktiga dem är.

 

Låter som en säsong att bygga vidare på. Hur ser framtiden ut för Bajens damer?

Absolut! Jo, men jag tycker framtiden ser väldigt bra ut då vi i denna stund har förlängt och är i skrivningsfasen på flera viktiga spelare. Vi kommer som det ser ut nu kunna behålla vår stomme med erfarna och rutinerade spelare kryddat med att lyfta upp och skriva kontrakt med flera av våra unga talanger från vårt juniorlag.

Det blev ett snöpligt slut på säsong då vi inte fick chansen att spela om SSL platsen i ett kval så vårt fokus nästa säsong är att ta revansch.

Det kommer inom de närmsta dagarna att hända saker på vår hemsida-Facebook-Instagram så håll koll!

Skribent: Eva Riddervold Sandberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarbyinneban...

Se all info

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet