Hoppa till sidans innehåll

Referat: Bajen - Älvsjö AIK

16 NOV 2019 18:35
Tuff match i Sjöstadshallen med fullsatt publik. Med nöd och näppe och ett jävlar anamma som aldrig tar slut krigar vi oss till ett lika resultat i sista minuten.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2019 18:35

En säsong är ju många månader lång och mycket hinner hända som påverkar lagen. Det kan vara förkylningar, skador, trasigt golv i Sjöstadshallen som ser ut som ett mörkt slukhål. Det kan vara resor, våra jobb och att spelet inte stämmer. Det är ju alla medvetna om, det är spelets regler. Det som är utmaningen är när allt sker samtidigt.
Det är därför det är så skönt när Fille gör 1-0 i första perioden och när Malin gör 2-0 dryga 4 minuter in i andra. Inte på grund av skönspel och klapp-klapp. På grund av knutna nävar, jävlar anamma och hjärta för Bajen! 2-0 var ju i och för sig vackert med en snabbtänkt Ravve som hittar Malin i fart, ensam mot mål och som kyligt lägger in bollen. Filles 1-0 är ju också värd att nämnas, en skön backhand i trångt läge, men i slottet och i slottet skjuter vi! 

Vårt spel får inte det flyt vi vill och har haft. Älvsjö pressar högt, vilket vi vet att de gör. De får också första målet på en spelvändning efter press och snabbt skott från vänster. Andra på skott från höger med touch på väg mot stolpen och in. 2 minuter senare även ett tredje mål på straff. 2-0 till 2-3 i andra perioden. Inte orättvist på något sätt, de skjuter mycket och har även några ramträffar. Ligger på oss med press och i kombo med att när vi väl äger boll med kontroll så blir vi långa och hittar då inte passningar vi är nöjda med och som skulle hota Älvsjö. 

Inför tredje perioden underläge och utmaningen än större! Att Ryman kommer tillbaka och kör med tejpad fot visar att vi aldrig viker oss. I byte efter byte med hjärta och knutna nävar, ja inte bokstavligt förstås, vi använder ju klubbor i innebandy, visar spelarna varandra vad lagsport handlar om. Med 40 sekunder kvar och spel 6-5 gör vi 3-3! Malin styr in en passning från Ravve, så skönt! 

Dagens största av alla hjältar är ändå Eva! Vilken match! Vilka räddningar! Och hennes polare stolparna och ribban var på bästa humör! Vi vet att hon är en av seriens bästa, nu vet Älvsjö det också!

Tack för titten ni som var i Sjöstadshallen, kom tillbaka igen nästa helg då det är seriefinal!

 

/Coach, Niclas Borg

Skribent: Lena Riddervold
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarbyinneban...

Se all info

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet