Hoppa till sidans innehåll

Referat: Derby AIK - Bajen

09 NOV 2019 21:02
Torsdagsmatch i AIKs hemmaborg Solnahallen. Nytt golv med tvivelaktig kvalité. I övrigt AIK-loggor så långt ögat kunde se i alla riktningar. Riktigt seriöst ordnat som satte en härlig stämning i hallen. Publiktal: 300.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2019 21:02

Första kittlande derbyt någonsin i Allsvenskan mellan AIK och Hammarby lockade 300 förväntansfulla personer till Solnahallen i torsdags. Matchen var den 8:e i serien denna säsong och man brukar då börja kunna skönja tendenser i hur lag spelar och hanterar matcher, motgång och medgång. Framför allt i det egna såklart och vi har haft, som vi tidigare skrivit om, ett par förluster som grämt oss men samtidigt lärt oss. 

AIK som är nykomlingar i serien, dessutom efter ett sent utträde av Gävlelaget Strömsbro, har varit tydliga med att de inriktar sig initialt i början av serien på försvarsspel och att vara effektiva på de chanser de kommer få i matcherna. Deras gameplan var ju således inte så svår att räkna ut. Dessutom har de målmässigt varit med i alla säsongens matcher även fast de ligger sist i tabellen vilket talar för att de är duktiga på det de tränar på. 

Även fast vi kom till torsdagens derby med bil och tunnelbana ”satt vi kvar i spelarbussen” första 10 minuterna. Det tog 40 sekunder innan 1-0 kom, 3:55 innan 2-0. Oops..de var helt klart taggade till tänderna inför matchen och tänkte inte avvakta och be om ursäkt. Målen var precis vad vi pratat om är deras styrka; kontring och snabba inspel, snabba avslut! 

Fördelen med snabba baklängesmål i matcherna är att det är lååång tid kvar att kunna göra egna mål på, i innebandy kan det ju dessutom gå väldigt snabbt som bekant. 0-2 efter 4 minuter stressade således oss inte nämnvärt och ett lag med vår blandning av nya spännande spelare och ”gamla” erfarna, lugna och självinstruerande spelare är en ynnest att få leda. När spelare läser av, reparerar, snackar, peppar och skruvar lite på egna prestationer själva så blir det lugnt och fokuserat, lättare att hitta in till vår gameplan. 

En av skillnaderna mellan ett mer etablerat lag och en nykomling är förmågan att just ändra det som krävs för att anpassa sig efter matchen. AIK fortsatte med sin väl intränade plan, vi mötte upp den efter matchens första 10 minuter på ett sätt som gör att de i resten av matchen sköt 4 (!) skott på vårt mål, trots att de sista 10 minuterna pressade oss högre i planen och med 6 utespelare sista 4-5 minuterna. 

Vi hade tre femmor som gjorde jobbet sista 50 minuterna med närkampsspelet, 3 stegen, bolltempot och målen. Ja målen..vill publiken se innebandymål som man ler åt ska man se Bajen! Både spelvändningar med sådant bollrull att det bli avslut i tom kasse, sargpass bakom mål, mål köksvägen och skottretur i nättaket gör ju att alla på bänken (och hallen) ler med hela kroppen! 

Nu har vi en spännande och utmanade tid fram till jul! Våra topp-4 konkurrenter väntar och vi kan inte vara mer taggade!

Kom och kolla!

Coach Niclas

Skribent: Lena Riddervold
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarbyinneban...

Se all info

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet