Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Sandberg all rights reserved

Spelarintervju: Alexandra Vänskä #13

22 APR 2020 12:00
Vi checkar läget med en av Allsvenskans tuffaste backar.
  • Skapad: 22 APR 2020 12:00

Säsongen är slut och vi kom på en andra plats i Allsvenskan. Tråkigt nog så blev det inget kval till SSL och säsongen fick ett abrupt slut. Men när vi blickar tillbaka finns det många gobitar att tänka tillbaka på, bland annat ett DM guld. Vi rundar av säsongen med några spelarintervjuer för att höra vad dom säger om den gångna säsongen och den kommande. Vi kollar läget med Alexandra Vänskä.

Säsongen fick ju ett mindre roligt slut med en inställd sista seriematch samt efterföljande kval till SSL. Hur har tiden sen dess varit för dig?
Väldigt märklig nu i Corona-tider både träningsmässigt och privat. Innebandysäsongen och likaså lagträningarna avbröts abrupt, jag arbetar hemifrån varje dag och träffar knappt några människor.


Hur summerar du säsongen som laget har haft?
Om man ser till våra målsättningar vi satte upp innan säsongen så har det gått över förväntan. Målen var att gå till DM-final och hamna topp-3 i serien, vi vann DM-finalen och knep en 2:a plats i serien. Utöver det känns det som att vi haft bättre träningsnärvaro denna säsong jämfört med förra, våra talangfulla juniorer har lyfts upp och varit med mer på riktigt. Vi kommer kunna bygga vidare på det här!


Vilka höjdpunkter njuter du lite extra av så här i karantän-tider?
Helt klart DM segern, Bajen är bäst i stan! Det var ju en fin prispeng vi vann och jag hoppas att en del ska användas till att fira säsongen som varit sen när vi får börja umgås i grupp igen.


Du får ändå anses som en av allsvenskans tuffaste backar, du backar inte undan en närkamp och du visar med både ditt snack och agerande hur man agerar i försvaret. Dessutom prickar du in ett och annat skott i bortre varje år. Hur ser du tillbaka på din säsong?
Jag har haft väldigt kul denna säsong och försöker bidra med det jag är bra på och krigar i varje match oavsett vad det står på tavlan. Det som är värt att notera är att jag BARA har 2 utvisningsminuter på hela säsongen - nytt rekord för mig haha!


Det pratas ofta om alla som gör mål och assist men inte lika ofta om att täckta skott, avgörande närkamper eller brytningar. Kanske är det också därför det är svårt att få spelare att göra det såkallade ”skit-jobbet”, det som inte syns och uppmärksammas. Vad tror du är viktigt för att få alla spelare att förstå vikten av det jobbet? Och hur tänker du själv kring det?
Utan ”skit-jobbet” blir det svårt att vinna matcher – att vara först på lösa bollar, vinna närkamper och andra liknande moment som inte syns i protokollet. Ett lag består ju alltid av en mix spelartyper som tillsammans vinner matcherna. Vi har under säsongens matcher snackat om att uppmuntra fler prestationer än mål och snygga passningar, som skottäck eller vunna närkamper. Jag tycker det är viktigt att vi uppmuntrar ”skit-jobbet” och hyllar bra insatser så att folk inte hänger upp sitt självförtroende på att det bara är poäng räknas.


Nu är det svårt att sia om framtiden med tanke på de restriktioner som råder men om vi utgår ifrån att säsongen drar igång igen i September, vad kommer vi att få se för Bajen då?
Ett taggat gäng! Jag tror vi behåller stommen i laget, kan se ytterligare utveckling hos våra unga talanger och får förhoppningsvis in några nya stjärnor som gör att vi får en stark trupp som kan göra en riktigt bra kommande säsong.


Slutligen, säsongen är slut och försäsongen stundar. Men i dessa tider när gemensamma träningar är begränsade och vi alla uppmanas att stanna hemma, hur kommer du lägga upp din träning? Några tips?
Det blir ju fokus på mer utomhusträning än innebandy och gym som jag gillar. Jag har en 400m löpbana när mig så jag kan springa intervaller där. Mitt tips är nog att träna tillsammans med en frisk kompis utomhus, det går att hålla distans och få till vettiga pass där man pushar varandra.

Skribent: Eva Riddervold Sandberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarbyinneban...

Se all info

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet