Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Sandberg all rights reserved

Spelarintervju: Ida Petrén Lantz #22

12 APR 2020 12:00
Vi rundar av säsongen med några spelarintervjuer för att höra vad dom säger om den gångna säsongen och den kommande. Vi kollar läget med Ida Petrén Lantz.
  • Uppdaterad: 12 APR 2020 12:00

Säsongen fick ju ett mindre roligt slut med en inställd sista seriematch samt efterföljande kval till SSL. Hur har tiden sen dess varit för dig?
Den har väl varit bra ändå men lite annorlunda. Jäkligt tråkigt att de blev som de blev men inte så mycket att gör åt. Jag tränar på på egen hand men saknar laget och matcherna.

Hur summerar du säsongen som laget har haft?
Vi har haft en lärorik och rolig säsong. Starkt att komma tvåa i en jämn tabell. Tycker vi har en bra mix av spelare och har stora förväntningar på den kommande säsongen.

Vilka höjdpunkter njuter du lite extra av så här i karantän-tider?
För min del så tycker jag premiären mot Alunda var en höjdpunkt. Min första allsvenska match och min första poäng. Men sen måste jag även säga DM guldet trots att jag tyvärr inte var med och spela men var ju där och tittade såklart.

Du gjorde premiär i Hammarby och allsvenskan i år men hade även en dubbellicens med Huddinge IBS. Med ditt fantastiska dragskott och dina fina handleder tog du plats och bidrog med både poäng och initiativ på planen. Hur stor skillnad har det varit att spela i allsvenskan?
Det har varit en ganska stor skillnad. Allt är bättre både medspelare och motståndare. Mycket bättre tempo och tuffare närkamper.

Du är en spelare med en ljus och lång innebandykarriär framför dig. Vad ska du fokusera på nästa år? Skjuta ännu hårdare eller är det andra kvalitéer du vill slipa på?
Lite gott och blandat skulle jag säga. Såklart finns det detaljer i skottet att öva på, så som skjuta snabbare med precision. Men sen vill jag även höja min kondition och explosivitet.

Nu är det svårt att sia om framtiden med tanke på de restriktioner som råder men om vi utgår ifrån att säsongen drar igång igen i September, vad kommer vi att få se för Bajen då?
Troligen samma gäng men förhoppningsvis några nyförvärv som stärker vårat lag ännu mer. Annars har vi ett starkt lag som har goda chanser att nå ett SSL kval.

Slutligen, säsongen är slut och försäsongen stundar. Men i dessa tider när gemensamma träningar är begränsade och vi alla uppmanas att stanna hemma, hur kommer du lägga upp din träning? Några tips?
Jag har redan börjat träna på egen hand. Allt ifrån intervaller till styrkepass. Vet inte om jag har några bra tips egentligen men det är alltid skönare att träna med kompisar så man kan pressa varandra lite.

Skribent: Eva Riddervold Sandberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarbyinneban...

Se all info

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet