Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Sandberg all rights reserved

Spelarintervju: Malin Söderberg #72

14 APR 2020 13:43
Vi kollar läget med Malin Söderberg.
  • Uppdaterad: 14 APR 2020 13:43

Säsongen är slut och vi kom på en andra plats i Allsvenskan. Tråkigt nog så blev det inget kval till SSL och säsongen fick ett abrupt slut. Men när vi blickar tillbaka finns det många gobitar att tänka tillbaka på, bland annat ett DM guld. Vi rundar av säsongen med några spelarintervjuer för att höra vad dom säger om den gångna säsongen och den kommande. Vi kollar läget med Malin Söderberg.

Säsongen fick ju ett mindre roligt slut med en inställd sista seriematch samt efterföljande kval till SSL. Hur har tiden sen dess varit för dig?
Det blev verkligen ett abrupt och märkligt slut och för min del behövde jag nog landa lite i under en vecka eller två. Tiden har fyllts med jobb, träning och jag har precis tagit svart bälte i social distansering känns det som.

Hur summerar du säsongen som laget har haft, samt din egen säsong?
Lagmässigt tycker jag att vi möter våra egna förväntningar helt enligt plan. Vi visste själva inför säsongen att vi har en stark trupp och kommer vara ett av topplagen så ingen skräll där inte. Sett till vår prestation är vi nog inte helt nöjda med alla insatser under säsongen, varit lite ojämna i flera matcher men lyckats ta oss ur med en uddamålsvinst. Men dem smakar ju göttigast också! I min egen prestation har jag blandat och gett, varit ganska ojämn men jag har haft otroligt roligt och är glad att jag lyckats bjuda på några konstmål.

Vilka höjdpunkter njuter du lite extra av så här i karantän-tider?
DM-guldet är det första som dyker upp, det var en otroligt rolig match och mest pga publiken. Vi fick inte till vårt spel men det spelade ingen som helst roll när vi hade publiken med oss. Vi fick med oss lite sköna bilder från den matchen så det är lätt att plocka fram ett leende då.

Du gjorde premiär i Hammarbytröjan i år efter några säsonger i Ackers och dessförinnan i Täby FC. Hur har det varit att komma till bajen? Är det mest segerbira och lagfester som ryktet säger eller är det lite innebandy emellanåt också
Det har varit lite av en nytändning för min del att få spela med Hammarby. Då syftar jag inte enbart på vad ryktet säger utan det är en grupp människor som är jäkligt sköna. Lättsamma små bajare som bjuder på sig själva så det är gruppen som varit höjdpunkten för mig. Sen är det många väldigt skickliga spelare som har utmanat mig enormt så nog kan vi spela lite innebandy alltid. Sen skadar det väl inte att ta en segerbira eftersom vi rullat som tåget hela säsongen?

Du tillhör en av dom mer rutinerade spelarna i laget. Med flera år i SSL och erfarenhet från tuffa, jämna matcher som betyder mycket.  Men nu senaste året har du samlat på dig erfarenhet från en ny position, nämligen bakom sargen, som tränare för juniorer i Täby FC. Har din roll som tränare gjort att du fått upp ögonen på något nytt som kan hjälpa dig i rollen som spelare eller lagkompis?
Jag är väldigt grön som tränare men självklart ser jag paralleller mellan rollerna. Jag skulle nog säga att jag i större utsträckning förstår vikten med att ha spelare i ett lag som är duktiga på att leda sig själva. Ta ansvar för sin egen utveckling och prestation och inte ”lämna över” det till tränaren till 100%. Självklart ska det finnas ett coachande stöd från tränaren men i bästa fall har man svaren själv som spelare.  

Nu är det svårt att sia om framtiden med tanke på de restriktioner som råder men om vi utgår ifrån att säsongen drar igång igen i September, om du fick önska dig något vad vill du se mer av från Hammarby nästa år?  
Fler volleymål. Måste bli fler.

Slutligen, säsongen är slut och försäsongen stundar. Men i dessa tider när gemensamma träningar är begränsade och vi alla uppmanas att stanna hemma, hur kommer du lägga upp din träning? Några tips?
Det blir nog till att köra utomhus så mycket som möjligt. Blanda intervallträning med HIIT-pass får bli min grej!

Skribent: Eva Riddervold Sandberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarbyinneban...

Se all info

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet