Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Sandberg all rights reserved

Spelarintervju: Moa Delshammar #15

07 APR 2020 11:30
Säsongen är slut och vi kom på en andra plats i Allsvenskan. Tråkigt nog så blev det inget kval till SSL och säsongen fick ett abrupt slut. Men när vi blickar tillbaka finns det många gobitar att tänka tillbaka på, bland annat ett DM-guld.
  • Uppdaterad: 07 APR 2020 11:30

Säsongen är slut och vi kom på en andra plats i Allsvenskan. Tråkigt nog så blev det inget kval till SSL och säsongen fick ett abrupt slut. Men när vi blickar tillbaka finns det många gobitar att tänka tillbaka på, bland annat ett DM guld. Vi rundar av säsongen med några spelarintervjuer för att höra vad dom säger om den gångna säsongen och den kommande. Först ut är ingen mindre än Moa Delshammar.

Säsongen fick ju ett mindre roligt slut med en inställd sista seriematch samt efterföljande kval till SSL. Hur har tiden sen dess varit för dig? Det har varit rätt lugnt, eller så lugnt det kan vara med en 14 månaders bebis hemma. Har försökt träna efter bästa förmåga själv. Det var tråkigt att säsongen slutade som den gjorde men man förstår ändå att sådana beslut är nödvändiga.

Hur summerar du säsongen som laget har haft? Vi har haft en stabil och bra säsong men en härlig stämning i laget. Det var varit mycket framgångar och vi har haft roligt under vägen. Det har varit roligt att många av våra juniorer har plockats upp och skapat en bra mix.

Vilka höjdpunkter njuter du lite extra av så här i karantän-tider? Den främsta höjdpunkten var självklart att vinna DM-guld samt premiären av allsvenskan. DM-finalen hade en väldigt bra inramning och vi är inte direkt kända för att ha seriens bästa publiksiffror men under DM-finalen levererade bajen-klacken ordentligt. Sedan var premiären en höjdpunkt då det ute i Allunda också var bra inramning, vi vann matchen och jag fick ett kvitto på att jag var tillbaka på den nivån jag var innan jag hade uppehåll.

Du har ju gjort comeback igen efter att ha fött barn, och vilken comeback. Poängdrottning direkt och många säger att du är bättre än någonsin. Hur ser du på din egen prestation, vad har gått bra och finns det något att jobba på till nästa säsong även för en poängmaskin? Ja, jag vet inte om det stämmer att jag är bättre än någonsin men målgörandet har ju gått väldigt bra, framförallt i början av säsongen. Jag vet inte om det är så att när man har barn hemma och kommer iväg på träning och match så ger man kanske lite mer för man känner att man någonstans offrar tid med sin familj. Då vill man känna att man får ut maximalt av tiden och det man väljer att lägga tiden på. Sedan har vi haft väldigt bra stäm i vår femma under säsongen så det är inte bara min egen förtjänst att det blivit mycket poäng.

Den här säsongen så har fler juniorer tagit plats i damlaget, du som får anses rutinerad och erfaren, vad har du för tips till alla kommande stjärnor där ute? Det är så konstigt att man nu är en av de mest erfarna eftersom man spelat så himla länge och alltid varit en av de yngre i gänget. Men det är väldigt roligt och det många av de juniorer som har varit med under säsongen har gjort så sjukt stora utvecklingssteg och det är väldigt roligt att se. Om jag har ett tips så är det väl att inte ha för bråttom. Även om man gör en bra säsong och det kan locka att ta nästa steg så kommer de att ha all tid i världen för det och det är bättre att skynda långsamt.

Nu är det svårt att sia om framtiden med tanke på de restriktioner som råder men om vi utgår ifrån att säsongen drar igång igen i September, vad kommer vi att få se för Bajen då? Några förändringar? Jag tror vi kommer ha samma stomme som förra året men förhoppningsvis få in lite mer spelare, vi har ju tappat några under säsongens gång. Det har lett till att vi vissa matcher fått spela på lite folk vilket inte gynnar oss som lag. Så jag hoppas vi får samma om inte bättre framgångar i år.

Slutligen, säsongen är slut och försäsongen stundar. Men i dessa tider när gemensamma träningar är begränsade och vi alla uppmanas att stanna hemma, hur kommer du lägga upp din träning? Några tips? Jag tillhör den typen som gillar att löpträna ute, helst i skogen och det finns det inga restriktioner för ännu. Kan man även bestämma att man kör ett pass ute med några andra i laget så är det ännu bättre. Fler tips än så har jag inte, är inte direkt känd för att vara någon som har bra koll på träning.

Skribent: Eva Riddervold Sandberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarbyinneban...

Se all info

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet