Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Sandberg all rights reserved

Spelarintervju: Saga Emtell #9

10 APR 2020 12:00
Vi rundar av säsongen med några spelarintervjuer för att höra vad dom säger om den gångna säsongen och den kommande. Näst på tur är den unga talangen Saga Emtell.
  • Skapad: 10 APR 2020 12:00

Säsongen fick ju ett mindre roligt slut med en inställd sista seriematch samt efterföljande kval till SSL. Hur har tiden sen dess varit för dig?
Då skolorna stängde kort efter har jag haft hemundervisning senaste veckorna. Jag har hängt med kompisar och tränat med juniorlaget.

Hur summerar du säsongen som laget har haft?
Det har varit en mycket rolig och framgångsrik säsong för laget. Dels för att vi uppnådde våra mål vi satte vid säsongsstarten men framförallt för att vi har haft väldigt kul! Vi har skämtat och skrattat mycket, skön stämning helt enkelt.

Vilka höjdpunkter njuter du lite extra av så här i karantän-tider?
Jag tänker ofta tillbaka på Distriktslags SM och hur kul det var att vinna guld men sen också alla härliga minnen med Bajen som när vi tog oss genom eldarna i Storvreta finalen och när vi vann DM-guld.

Du gjorde ju premiär i damlaget och allsvenskan den här säsongen och vilken premiär! Du slutade på en femte plats i poängligan med hela 27 poäng på 17 matcher. Du blev utsedd till allsvenskans tredje bästa forward och du va även starkt bidragande till Stockholms distriktslags guld där du även tog en plats i Allstar-team. Hur toppar man en sån här säsong Saga? Vad ska du träna på för att bli ännu bättre nästa år?
Det har gått väldigt bra den här säsongen. En bidragande orsak är att säsongen innehållit flera olika saker som att spela i distriktslaget och spela matcher med A-laget. Jag tror att det är det som gör att motivationen håller sig kvar och att jag fortsätter utvecklas. Ja, det kommer bli svårt att toppa en sådan här säsong, men det jag kan komma på är i så fall att vi tar oss till SSL kval nästa år igen och då får genomföra kvalet. Något som jag ska tänka extra mycket på nästa säsong är att verkligen försöka sätta mina chanser.

Den här säsongen så har fler juniorer tagit plats i damlaget, där du är en av dom. Hur har det varit för dig?
Jag har ju tränat lite med damlaget åren innan men den här säsongen kände jag mig verkligen som en i laget och jag har blivit mottagen på ett fantastiskt sett av alla i laget. Jag tycker det är jätte kul att flera juniorer får chansen att spela seniorspel. Jag tror orsaken till att det går så bra är för att vi är så lika när det gäller kombinationen av att ha kul men samtidigt kunna fokusera när det väl är match.

Nu är det svårt att sia om framtiden med tanke på de restriktioner som råder men om vi utgår ifrån att säsongen drar igång igen i September, vad kommer vi att få se för Bajen då? Några förändringar?
Vi kommer att få se ett riktigt taggat Bajen som kommer att göra allt för att ta sig till ett SSL-kval. Förhoppningsvis flera duktiga nya spelare och juniorer som stärker truppen.

Slutligen, säsongen är slut och försäsongen stundar. Men i dessa tider när gemensamma träningar är begränsade och vi alla uppmanas att stanna hemma, hur kommer du lägga upp din träning? Några tips?
Jag kommer att träna med juniorlaget samt köra en stenhård försäsong för att kunna vara på topp när säsongen börjar.

Skribent: Eva Riddervold Sandberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarbyinneban...

Se all info

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet