Hoppa till sidans innehåll

Storvreta och summering av hösten

23 DEC 2019 16:54
Coach Niclas Borg blickar tillbaka på höstens matcher och refererar årets sista match mot Storvreta IBK.
  • Uppdaterad: 23 DEC 2019 16:54

Sista matchen för året 2019 och samtidigt första matchen på returerna  i serien. Förra matchen mot Storvreta hemma i Sjöstadshallen vann vi med 5-2 och det var tydligen, enligt dem själva, deras prestationsmässiga bottennapp under hösten. De var så klart taggade att ta revansch och hade stor tillförsikt inför matchen. Med 2-0 15 minuter in i första perioden såg det också bra ut för dem för en skön revansch. För oss däremot såg det inte ut som Hammarby, vi var inte på tå, saknade intensitet och låg alldeles för långt ifrån deras spelare. 

Spelarna lade ju också märke till det och sa i paus att om vi rättar till det så vänder vi på det. I kombination med ändringar i positioner gick vi taggade ut till andra perioden vilken bara hann gå dryga minuten innan vi lite turligt gjorde första målet. Samtidigt var målet ett resultat av betydligt högre intensitet och bestämdhet. Vi klarar senare av ett boxplay på ett föredömligt sätt innan vi kvitterar genom Saga. Matchen är i stort ganska rivig och slitig men i det slitiga har vi ändå bra kontroll de sista två perioderna. Domarna hade tyvärr inte sin bästa dag vilket i förlängningen förhindrade flyt i spelet för båda lagen. 

Sista perioden fortsätter vi slita lite i motvind men gör 4 mål, några av dem lite ”enkla” men det var på tiden, vi har haft lite stolpe ut under hösten, Storvreta får jobba betydligt hårdare för att komma till avslut som då oftast missas. I efterhand kan vi konstatera att vi justerar i matchen vilket gör att vi vänder med kraft av, och på grund av, oss själva. Vi knyter nävarna, vi tar kontrollen, vi gör det som krävs! 

Att vi kan göra det har tydliggjorts under hösten. Vi har hittat sätt att vinna matcher trots att det ibland gått troll. Vi har haft flera motståndare som uttryckt att de gjort sin sämsta insats mot Bajen. Är det en slump? Gör vi dem dåliga? Är vi tunga att möta? Är vi bättre? För oss spelar det egentligen ingen roll, vi vet vad vi strävar mot, vi vet vilka prestationer vi vill uppnå och nu vet vi att vi kan påverka skeenden i matcherna själva! 

Vi har som sagt haft lite stolpe ut men sånt brukar jämna ut sig. Falun hemma är vår bästa prestation i höst då vi är tydliga och spelförande. Trots det sätter Falun 4-3 i sista minuten. RIG borta gör vi ett mål som blir bortdömt och de i anfallet efter gör 6-5, då med 40 sekunder kvar. Vår tredje förlust är en av våra sämre insatser, mot Sundsvall i september. 

Vi är nöjda med hösten och ser ödmjukt fram emot våren! Fortsatt fokus på träningar och matcher! Serien är jämn och alla kan slå alla och det är ju fantastiskt roligt och utmanande! För att inte tala om DM-finalen 29 januari!
Ses där! 


Niclas, coach

Skribent: Lena Riddervold
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarbyinneban...

Se all info

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet