Hoppa till sidans innehåll

Matchrapport Ekerö borta

18 NOV 2019 09:55
  • Uppdaterad: 18 NOV 2019 09:55

Lördagkväll och vi begav oss ut till ön för att spela en sen match.

Matchen hade lagts i Tappströms Bollhall som är legandariskt dålig. Ni som inte varit där så är hallen ett plåtskjul med en liten spelyta och snorhalt golv. Kommer du över halva planen så är det skottläge.

Vi snackade innan matchen att det inte skulle bekomma oss och att Ekerö var garanterat sugna på att slå serieledarna. Uppvärmning och förberedelserna såg bra ut och laget var laddat.

 

Period 1.

 

Trots bra snack så hade vi problem med storleken utav hallen samt det hala golvet. Ekerö spelar smart och stänger ytor vilket är ganska lätt i en liten hall men jobbet skall ändå göras!

Vi dock "kladdar" lite för mycket på bollen och blir stillastående vilket gör att speltempot inte är där och skall man vinna i en hall  med liten yta så gäller det att sätta fart på bollen samt komma till mycket avslut vilket vi inte gör ordentligt i första perioden. Det tar flera minuter innan vi tar vårt första avslut.

Perioden slutar 1-1 efter mål utav Oggy 09:40 och Ekerö kvitterar till 1-1 efter 15:54. Ett ganska rättvist reslutat med tanke på spelet.

 

Period 2.

 

Att säga att vi ledare inte var helt nöjda med tillställningen kan man nog läsa ovan. Vi pratar om i periodpausen att sätta fart på bollen och börja röra på oss. Inte bara för att det var mycket stillastående i första men även att vi måste röra på oss för att kunna öppna upp ytor i en liten hall för varandra. Dessutom i en liten hall blir det mycket närkamper och dessa måste vi ta.

Det ger reslutat och nu går bollen som på ett snöre ett flertal gånger och rörelsen är mycket bättre och vi börja vinna de flesta närkamperna. På 1 minut har vi gått från 1-1 till 1-4 via Viggo, Stark och Joel. Efter 13:08 så gör även Henke 1-5 och med det avslutas periodens målskytte. Koski har en assist till Joels 1-4 och han gör flera bra räddningar med bla en vacker frilägesräddning. 

 

Period 3.

 

Om vi ledare inte var helt nöjda med första perioden så är känslan mycket bättre efter andra men vi vet att Ekerö inte kommer att ge upp så vi måste slita vidare.

Och som sagt Ekerö kommer inte ge upp. Dom reducerar 2-5 ganska omgående i period starten och efter 05:03 åker vi på den första utvisningen för kvällen då Hosse åker ut för en obstruktion. Lite hård kan jag tycka men det är oerhört svårt för domarna att dömma i en liten hall med mycket närkamper och jag kan inte klaga på deras instas då dom släppte ganska mycket åt båda hållen. 

Här får Ekerö en gyllene chans att ta sig tillbaka in i matchen. Dessutom så har Koski skadat sig på frilägesräddningen i andra och nu är smärtan för stor och han måste byta. In kommer en ouppvärmd Jeppe och han får börja matchen i boxplay. Inte den starten man vill ha som målvakt. Ekerö reducerar än en gång i powerplay. Ett vackert powerplay mål måste jag säga då dom lyckas rulla upp oss. Vi är lite tagna utav målvaktsbytet samt målet och bara några sekunder efter reduceringen kommer en reducering till fram till 4-5.

 

Danne agerar blixtsnabbt och begär en timeout efter målet och vi pratar igenom situationen och det ger resultat. Även fast nu matchen svänger lite fram och tillbaka så känns det som vi har kontroll och när Johan sätter 4-6 så känns det stabilt och bara minuten senare rullar Viggo in 4-7 och matchen är stängd.

 

Sammanfattning.

 

Vi åker ut till Ekerö och som sagt vinner en sen lördagskväll. Naturligtvis kan man vara lite kritisk mot första perioden men när vi sätter fart på bollen och rörelsen så är det inte många lag som kommer ta poäng mot Bajen. Dessutom så spelar vi utan bröderna Kahn denna helg vilket var en lite snackis innan match från flera håll men vi visar att vi kan spela bra innebandy med vilket som helst lag vi ställer på planen. Så pass bra och stor är vår trupp!

Matchen keps gick till Henke som inte bara gör mål utan en fantastikt kämpa insats och vem kommer inte ihåg Henkes helplanslöpning för att stänga en kontring. Man bli nästa tårögd som ledare efter en sådan insats.

Jag måste även ge ett jätte pluss till Jeppe som kommer in helt ouppvärmd som får byte med en het Koski. Dessutom får han två mål direkt i baken och sedan så stänger han igen. Det visar på ett riktigt starkt psyke. Skönt att ha två bra målvakter!

Vi tackar motståndaren, domarna, seketariat plus våra trogna supportrar som fanns på plats en lördagskväll ute på Ekerö. 

 

 

 

Skribent: Birger Franzén
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info