Hoppa till sidans innehåll

Matchrapport Hammarbyhöjden borta

27 FEB 2020 09:18
  • Skapad: 27 FEB 2020 09:18

Denna matchrapport blir lite svårare att skriva denna gång eftersom Höjden ännu inte lagt in några matchhändelser.

Matchen en sen söndagskväll i anrika Västertorpshallen. Vi visste att vi skulle möta ett lag i behov utan poäng och att man förmodligen skulle backa hem och köra på kontringar. 

 

Period 1.

Mycket riktigt blev det som vi trodde. Höjden backade hem och körde på kontring och med dessa rutinerade spelare dom har så är deras kontringar farliga.

Bajen tog tag i taktpinnen och 0-1 kommer ganska tidigt i perioden, riktigt när vet jag inte eftersom jag inte har några matchhändelser att gå på. Vi skickar även in 0-2 och de första 10 minuterna är bra från Hammarbys sida. 

Sedan händer det något och vi går ner lite i tempo och börjar vilja slå de avgörande passningarna för tidigt vilket gör att Höjden får mer och mer kontringar på oss och i en sådan så kommer reduceringen till 1-2. Det är också ett resultat som står sig perioden ut.

 

Period 2.

Vi ledare betonar ordet tålamod och att dra upp bolltempot i period 2.

Vi fortsätter att dominera och det är egentligen samma matchbild med ett Höjden inriktat på försvar och kontring som gäller. Och dom är duktiga i detta spel och skapar en del men Koski är bra med på noterna och gör fler väldigt bra räddningar vilket gör att vi inte släpper in några mål i period 2 och i stället petar vi in 3 mål framåt i period 2 och när signalen ljuder för vila så står det 1-5 på tavlan.

I denna period så betämmer sig även domarna för att börja plocka utvisningar och vi börjar tyvärr snacka en del...

 

Period 3.

Fokus på snacket i vilan är på just snacket med domarna samt fortsätta dra upp tempot.

Samma matchbild i tredje dock en hel del utvsisningar i denna period som rycker sönder matchen vilket gör det svårt att egentligen analysera perioden . Koski fortsätter att spela bra och när matchen är slut har Höjden lyckats göra ett mål och vi två vilket ger 2-7 på tavlan.

 

Sammanfattning.

Som sagt det är svårt att spela mot lag i behov utav poäng vilket vi nu har i två matcher på raken så det är väldigt viktigt att ha tålamod och bolltempo mot dessa lag. Om matchen mot Vallentuna var väldigt bra så var väl denna match ingen höjdare men det är svårt att spela mot lag som backar hem och kör på kontringar men samtidgt är det ju deras chans på att ta poäng mot oss så man kan ju inte klaga.

Matchen keps till Koski som gör en riktigt bra match.

Vill härmed tacka motståndarna, domarna, seketarietet samt den i alla fall ganska stora publiken som fanns på läktaren i denna sena söndags match. 

 

 

 

Skribent: Birger Franzén
Epost: This is a mailto link

 

 

Stadium Logga

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarbyinneban...

Se all info