Hoppa till sidans innehåll

Matchrapport Hässelby borta

13 JAN 2020 09:51
  • Uppdaterad: 13 JAN 2020 09:51

Lördag eftermiddag och match mot Martin Nieminens Hässelby. Dagen innan hade vi nåtts utav beskedet att Bar Central hade sopat Nacka utav banan ute i Orminge vilket gjorde att nu hade man bjudit in lagen som ligger strax bakom i kampen om uppflyttningsplatserna vilket Hässelby är ett utav dessa lag så vi hade på känn att dom var verkligen sugna på att vinna denna match och som obesegrat lag så kommer alla lag vara sugna på att ge oss den första 1:an i förlustkolumnen. 

Vi visste också att Hässelby är ett hungrit ungt och duktigt lag som säkert skulle göra allt för att sätta käppar i hjulen för Bajen. Kändes som vi var förberedda på att detta skulle bli en svårt match. Dessutom hade Hässelby lockat mycket publik till hallen!

 

Period 1

 

Vi hade rätt! Detta skulle bli en svår match. Redan efter 39 sekunder så skickar Hässelby in bollen till 1-0. Vi behövde nog detta för att vakna till liv för sedan svarar Bajen med 3 mål via 2 mål utav Mattias Khan och 1 via Nyddan. Vi har dock lite svårt i försvaret och Koski har svårt att komma åt bollarna och Hässelby ger inte upp och vänder matchen igen via 3 mål och när signalen för periodpausen ljuder så står det 4-3 på tavlan.

Som sagt vi har lite svårt i försvaret på denna breda plan som Hässelbyhallen bjuder på och vi tar lite dåliga beslut i vår iver att komma åt bollarna.

 

Period 2

 

Vi ledare betonar att vi måste jobba och tänka smart i försvaret samtidigt som vi tycker att anfallspelet är helt ok i första så det är i försvarsspelet vi måste bli bättre.

Och vi blir mycket bättre i andra i försvarspelet. Nu sticker vi inte ut för att tokbryta om vi inte är helt säkra på att vi har uppbackning bakom oss och Hässelby får nu svårare och svårare att komma igenom samtidigt som Koski nu har kommit in i matchen och får göra en hel del bra räddningar.

Perioden vinner vi med 0-3 via ett mål utav Viggo, Joel och Mattias. Vi har en utvisning i andra och det har Hässelby också utan resultat dock på bägge powerplayen. Periodsignalen ljuder och reslutatet är nu 4-6 på tavlan.

 

Period 3

 

Lite lugnare på oss ledare efter andra perioden men vi betonar fortfarande vikten utav göra jobbet för Hässelby kommer inte att ge upp. Samtidigt som det börjar bli en del snack på oss mot domarna som vi måste släppa fokus på för att undvika onödiga utvisningar!

Brysch ökar på ledningen till 4-7 04:11 in i tredje via en magisk passning utav Fille och Hässelby reducerar 14:55 in i tredje och Danne tar en timeout för att lugna ner och få spelarna att fortsätta göra jobbet. Mattias skickar in sitt 4:e mål för dagen 16:27 in i tredje och när Hässelby drar på sig en 2+10 utvisning 17:36 in i perioden så känns matchen klar. Dock är inte Viggo nöjd och i detta powerplay så skickar han in 5-9 vilket blir slutresutatet.

 

Sammanfattning

 

Vi ledare visste att det skulle bli en svår match. Hässelby är ett bra lag och ger man dom ett finger så tar dom hela handen. Vi hade det lite jobbigt i första i försvarspelet men i andra och tredje tar vi tag i problemet och det gör att Hässelby fick det svårare och svårare att hitta igenom och när vi sätter både försvarspel och anfallsspel ja då är Bajen mycket svåra att slå. 

Matchen keps gick återigen till Mattias Kahn tack vare sina 4 mål och bra spel. Hur många gånger har han fått kepsen nu? 

Jag måste också få ge pluss till vår tredje lina som inte får lika mycket speltid i tredje men dom gör att fantastikt jobb varje gång dom är inne på planen.

Skall man klaga på något så kanske vi har lite för stort fokus på domarna i första och andra perioden men det blir också bättre i tredje perioden.

Vill härmed tacka motståndarna, den stora publiken, seketariatet samt domarna för matchen.

Skribent: Birger Franzén
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info