Hoppa till sidans innehåll

Matchrapport Värmdö borta

10 MAR 2020 16:56
  • Uppdaterad: 10 MAR 2020 16:56

Söndag och sen eftermiddag begavs sig Bajen innebandy ut till vackra Värmdö för att försöka bli klara för spel i division 1 nästa säsong. 

Vi kände att vi förmodligen visste hur Värmdö, som var i behov utav poäng, skulle spela dvs samma spel man hade i vår hemmamatch. Det handlade om att backa hem och spela på kontringar och vi betonade bolltempo och tålamod för att luckra upp detta försvar.

Period 1.

Vi hade helt rätt i vad som väntade. Värmdö som är väldigt duktiga i detta spel backade hem och försökte ta oss på kontringar när vi antingen slarvade i passningarna eller tog skott i täck. Men vi höll ett stort tålamod igenom hela perioden och 10:08 avlossade Åslund sitt tunga skott som hittade rätt i nätmaskorna bakom målvakten i Värmdö.

Perioden fortsatte i samma stil med mycket bollinnehav hos Bajen och ett Värmdö som försvarade sig bra och försökte kontra men inga mer mål i denna period utav 0-1 på tavlan.

Period 2.

Vi ledare fortsatte med orden tålamod och bolltempo och även försöka skjuta lite mer direktskott.

Just med direktskott tog Gurra oss på orden och 03:03 in perioden stänker han in 0-2 efter en lysande passning utav Markus.

Perioden forsätter sedan egentligen som första men 14:07 får Värmdös duktiga #91 kliva in i en båge som han avslutar distinkt och 1-2 är ett faktum. 16:43 så kliver Gurra fram igen och pangar in 1-3 och här tycker jag att det börjar kännas som Värmdös ork börjar tryta. Bara 53 sekunder senare ringer det igen när som vanligt Viggo är på sitt jobb och skickar in 1-4 på en passning utav Markus.

Perioden är slut och det lyser 1-4 på tavlan.

Period 3.

Vi ledare har egentligen inte mycket att säga förutom vissa sekvenser och att fortsätta med tålamod och tempo.

Värmdö orkar egentligen inte sätta oss under press även fast dom försker några gånger och 01:30 gör Nyddan en magisk dribbling och serverar Stark som skickar in 1-5. 04:04 är det dags för mål igen och denna gång är det tvärtom mot förra målet men Stark kanske inte gjorde någon magisk dribbling men ett magiskt skott som tyvärr missar målet en hel del men sargstudsen hamnar hos Nyddan som skickar in 1-6.

Efter målet så känner sig nog Bajen lite nöjda och går ner lite i tempo men inte så pass mycket så att man är orolig men Jeppe får göra några vassa räddningar och perioden tickar upp på 20 minuter och 1-6 på tavlan.

Sammanfattning.

Värmdö spelade sitt spel och gör det bra fram tills orken kanske började tryta lite. Bajen trummade på och hade stort tålamod och kändes egentligen inte hotade i denna match.

Men det viktigaste Hammarby Innebandy är klara för division 1!

Matchen keps till Jeppe som bara släpper in ett mål och gör det mycket bra. 

Nu är det bara nästa delmål kvar dvs vinna serien också vilket naturligtvis också är ett stort mål. Så kom ner och stötta Bajen i nästa hemmamatch den 21/3 då Nacka är på besök. 

Vill härmed tacka motståndarna, publik, seketariat och domarna för matchen.

Skribent: Birger Franzén
E-post: This is a mailto link

 

 

Stadium Logga

 

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarbyinneban...

Se all info