Hoppa till sidans innehåll

Uppsala Cupen 2015

06 SEP 2015 08:48
Vi rivstartar säsongen med vinst i Uppsala cupen! För ett längre referat, klicka på "Läs mer...".
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2018 19:47

Hej Hammarby Innebandy föräldrar!

Idag (lördag 5 september) var vi tolv tjejer som tillbringade en heldag i Uppsala. Upp tidigt i ottan för samling vid Lilla Eriksdalshallen kl.07.15. Första matchen började 08.40. En lite seg säsongspremiär mot Hofors slutade 2-2 i en match där vi hade spelövertag men fick hämta upp underläge båda gångerna. Men en ok premiär får man säga.

Nästa gruppspelsmatch möttes Hofors och Trosa och den slutade 0-0. Två matcher av två oavgjorda. Vi hade då avgörandet i egna händer. Vann vi, skulle vi vinna gruppen, förlorade vi skulle vi komma sist och spelade vi oavgjort skulle lottning avgöra placering. Nu hade dock premiärnerverna släppt och efter en riktig nagelbitare hade vi fixat matchen och gruppsegern genom vinst 2-1. Nu var det en paus på fyra timmar till semifinalen så vi passade på att gå och äta lunch på IKEA som låg bara ca 400 m från hallen. På väg dit kommer Asta upp bredvid mig. "Johanna, vad kan jag göra bättre?” “Asta, du har precis spelat en match där du stod för båda målen, och dessutom spelat riktigt bra!”. “Jo, men jag vill ju förbättra mig”. Härligt att tjejerna vill mer!

Väl inne på IKEA fick tjejerna fylla på med energi och de hade precis svalt sista tuggan när någon kom på en brilliant idé….eller? Vi leker kurragömma på IKEA! Speakern i högtalarna “Kan flickorna från Hammarby sluta att ligga med skor i sängarna, och gömma sig i garderoberna. Det skrämmer våra gäster när de öppnar dörrarna och en grönvit unge hoppar ut”. Nu kom inte detta meddelande på riktigt utan mer i mitt eget huvud :-)

Nu kom dock regnet och Patrik (Filippa) körde fram och tillbaka mellan IKEA och hallen för att vi skulle slippa bli dyblöta. Tack för det Patrik! Dags att ladda för semifinalen. Till min förvåning vann Trosa över Falun och semifinalen blev en repris på sista gruppspelsmatchen. Nu kom tjejerna igång ordentligt och bollarna trillade in. Vinst med 5-1 i en match där tjejerna var taggade till tusen. En riktigt bra match av hela laget. Nu väntade final mot….Hofors! En repris från premiärmatchen. I denna match var det inget snack om vem som skulle få åka hem med segerpokalen.

Tindra (H) stod i alla matcher och efter en nervös första match blev det bara bättre och bättre och bättre. Stabilt och (väldigt) offensivt backspel av Paula, Moa, Olivia C och Filippa. Ida T var tyvärr skadad och gjorde några sporadiska inhopp i matcherna, men är ju säkerheten själv när hon är på plan. Om man skulle fråga publiken vilken position de skulle gissa att Filippa spelade, så skulle man nog få alla positioner som svar (utom målvakt) för hon var verkligen överallt  idag (i positiv bemärkelse). Jessie och Amanda delade på centerpositionen och det är så skönt att ha två så löpstarka tjejer på den positionen. Saga, Nikki och Asta, Selma körde ytterpar och lyckades fantastiskt bra med att stressa motståndarnas backar till misstag. När Saga hade gjorde hat trick i 5-1 matchen hördes från sekretariatet, “och mål av Saga igen…hon är ju så himla bra”. Faktum är att alla spelare kom med i målprotokollet, antingen med mål eller assist (eller utvisning :-)). Vilket också är ett tecken på att våra backar vågar kliva upp i banan. Något som vi tränar mycket på.

Kul med så jämna matcher. Alla 10 matcher i F01 slutade oavgjort eller med uddamålsseger, förutom vår 5-1 match. Lite synd att det blev samma motstånd två gånger, det hade varit kul att få möta något av lagen från den andra gruppen, Livets Ord, Torshälla eller Falun. Kul också att det inte var samma vanliga stockholmslag med i cupen. Segern betydde också ett tillskott i kassan på 1.500:- som var första pris i cupen.

Anders ärligt talat….Sverige - Ryssland kan inte mäta sig med en cupfinal med våra underbara tjejer ;-)

Det är så härligt att se hur tjejerna agerar på och vid sidan av planen. De peppar varandra, skojar och har riktigt roligt. Underbart! Tack till er föräldrar och Nathalie som ställde upp med bilar och glada tillrop från läktaren.

Nu väntar två träningsmatcher kommande helg och veckan därefter Töjnan Tiger Cup. Och såklart träning som vanligt i veckan. Kallelser kommer.

Hammarby e dom bästa, heja heja heja Bajen!

Tack, godnatt och sov gott!

Skribent: Johanna Emtell

 

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

  

 Gräsroten 

 

 

Sverige lotten