Hoppa till sidans innehåll

Hösten 2014

23 DEC 2014 09:07
Sammanfattning höstsäsongen 2014
  • Skapad: 23 DEC 2014 09:07

Hej på er,

I fredags spelade vi sista matchen i seriespelet för 2014. Ekerö borta i F02S serien. Matchstart kl. 18.00 i Tappströms Bollhall. Gissa när Hammarby gör entre, 17.59!! Björn (Sallys pappa) står och viftar utanför hallen till 10 glada tjejer som rusar upp mot hallen. Efter med andan i halsen och en puls på 350 kommer jag och Johan. I dörren möter jag Camilla (Tyras mamma) som frågar “Var har ni varit??”. Ja…., var har vi varit.

Samling 16.30 vid Eriksdalshallen. Jag är sen från jobbet och på vägen hem ringer Anders (Idas pappa). Ida har glömt sin utrustning och är ledsen för att hon ska missa matchen. Jag talar om att jag också är sen och bestämmer en plats att plocka upp Ida på. Ringer Johan och säger att de får åka från samlingen och jag kommer efter. När vi sitter i bilen ringer Johan “det är ombyggnad vid Brommaplan så vi tar båten över till Ekerö”. Båten? Jag har aldrig åkt båt till Ekerö. Som upplagt för att inte komma fram, vilket innebär att Johan och Patrik (Filippas pappa) får vänta på mig vid Eriksdal.

Väl iväg en halvtimme sena åker vi mot Kungens kurva och båten över till Ekerö. Hastighet ca 30 km/h, MEGAKÖER. Efter IKEA avfarten släpper köerna lite och vi kan öka till ca 70 km/h. Plötsligt hör jag ett ljud från baksätet? När jag vänder mig om ser jag Ida sovandes (och snarkandes :-)) i baksätet. Bredvid mig ser jag hur Sagas huvud börjar sjunka. Härlig uppladdning!

Väl på båten, klockan är 17.35, vi tror att den max kan ta 10 min. 17.50 åker vi i land på Ekerö. Enligt GPSen har vi 11 min till destinationen.

Som sagt 17.59 kliver vi in i hallen. 18.10 startar vi matchen. Och som vanligt spelar våra tjejer som bäst när en händelse som detta har inträffat. Matchens sekvens är utan tvekan den när Filippa transporterar boll ända från eget mål och stänker upp bollen i bortre krysset. Målvakten är chanslös. En stark insats av hela laget som levererar, kämpar och sliter. Ekerö ställde upp med tre femmor och spelade riktigt tufft ibland. En stor orsak till att Ekerö endast fick in ett mål var Leia som hjälpte oss med mål vaktandet. Grymt målvaktsspel Leia!

Jag skulle också vilja meddela att jag har fått väldigt mycket kommentarer från föräldrar och ledare (både från andra hammarbylag och motståndarlag) som har berömt våra tjejer för deras fina spel och kämparglöd. Berätta gärna det för dem. Senast när vi mötte Nacka Wallenstam i 01-serien spelade Hammarbys P00 efter oss. En pappa till en av killarna sa till sin kille “så här ska det se ut, de här tjejerna kämpar verkligen”.

Efter en lite knacklig start så har vi avslutat säsongen med 17 raka segrar!

I F01:2B ligger vi på andra plats efter Ingarö (som är klara serieledare)
I F02:S ligger vi på andra plats, 3 poäng efter Åkersberga (de har dock en match mer spelad)
I F02:LB ligger vi trea, 3 poäng efter Täby och Huddinge (de har dock en match mer spelad)
I F03:LB har vi ingen tabell, men resultatet hittills är 5 vinster och en oavgjord

Nu hoppas vi att segersviten fortsätter i Storvreta!

Träning på jullovet 23 dec kl. 12-15 samt 26 dec kl.9-12 tillsammans med P01.

Samling till Storvreta 2/1 kl. 11.00 vid Lilla Eriksdalshallen. Mer detaljerad information om Storvreta kommer ut snart till berörda.

Vi önskar er alla en fröjdefull jul och ett Gott nytt år!

/johanna johan anders

Skribent: Johanna Emtell

 

 

 

Stadium Logga

 

  

 

 

 Gamla Enskede Catering

 Sjöstadsbladet

Postadress:
Hammarby IF IBF - Innebandy
Skeppsmäklargatan 1
12069 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

  

 Gräsroten 

 

 

Sverige lotten