Välkommen till Hammarby Innebandy
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Innebandyförening
Fotboll
Dam A

Hammarby IF IBF
4 - 4
Tyresö Trollbäcken IBK
Hammarby IF IBF4 - 4Tyresö Trollbäcken IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 februari, 13:00
Plats:Sjöstadshallen
Serie:Damer Allsvenskan Östra   Tabell >>
Samling:12:00
Matchreferat Bajen - TT 26/2
2022-03-02 16:07
Kvitteringen i slutsekunden

Lördagen den 26e februari var det dags för säsongens nästa sista hemmamatch. Den här gången mot ett lag från söderort i form av Tyresö Trollbäcken som inför matchen redan säkrat ett nytt kontrakt i Allsvenskan inför kommande säsong. Ett lag som vi förlorat tre spelare till inför säsongen samt vår härliga lagledare Lena. Fyra superhärliga person som vi gärna hade behållit hos oss, både för deras kompetens och deras härliga personligheter.

 

Matchen i höstas skänkte vi bort genom en riktig svacka i slutet av första perioden. Vårt fokus var nu istället att vara med från start med en tydlig styrning och där vi inte skulle låta deras duktiga kapten Madde Westerberg få styra spelet med boll. Det blir också precis som vi vill där vi straffar TT gång på gång med snabba omställningar och bollvinster i mittzon. 3-0 till oss efter den första perioden där tjejerna är lite väl nöjda med insatsen samtidigt som TT har en rutin i laget och en kunskap där de skiftar om i både formationer och i taktik. 

 

Andra och tredje perioden visar gästerna en helt annan inställning och äter sig tillbaka in i matchen där de kommer till betydligt fler avslut, samt spelar en mer aggressiv 2-2-1a där vi får kortare anfall än i den första perioden. Den här säsongen har vi haft otroligt mycket otur i slutet (exempelvis förlorat med uddamålet i sista minuten bägge matcherna mot Borlänge) så nu kändes det rättvist att Tuva kunde trycka in 4-4 på volley med fem sekunder kvar.

 

Roligt med riktigt bra domare som vågade surra hela matchen men också lät spelarna avgöra matchen. Vältränade och välklädda ingav de respekt redan före matchstart och jag förstår varför de vanligtvis dömer i SSL.

 

Slutligen är det kul att vi har genomfört en betydligt bättre vårsäsong jämfört med höstsäsongen. Mycket tack vare att vi äntligen kan rulla på tre femmor men där också lagets lägstanivå har höjts. Två viktiga nyförvärv i Dina och Amanda som anslöt till truppen när Tyra drog till Costa Rica.

 

Nu ska vi avsluta med två bra prestationer, närmast mot fysiska och tempostarka Älvsjö.

 

VI ses snart igen!

Björn

 

<< Tillbaka