Plats:Sjöstadshallen
Matchrapport - Hammarby - Djurgården
2022-10-03 16:14

Då var det äntligen dags för hemmapremiären i Sjöstadshallen för säsongen 22/23 och det drog vi igång med ett rykande derby mot Djurgården. På förhand visste vi inte så mycket om Djurgården mer än att de har två duktiga tvillingsystrar vid namn Burell som man fick ha lite extra koll på. Djurgården kom också med en nytillsatt tränare, den tidigare Djurgårdsmålvakten Andreas Beckius.

Hammarby kommer till matchen med en väldigt stukad trupp där vi åkte på en del skador och sjukdomar i sista sekunden. Vi saknade fem spelare som var med mot Sköndal matchen innan. Däremot hade Tyra kommit tillbaka från sin resa samt hemvändaren Frida Svan kom direkt från Arlanda till matchstart för att göra sin debut i år!
Vi startar på två femmor och försöker att spela smart och inte gå på onödiga löpningar då vi är kort om folk.

Första perioden inleds på bästa sätt genom Hanna som stänker dit 1-0 efter minut 3.43. Efter 20 sekunder kunde Lisa Dahl säkerställa 2-0 på tavlan. 12 minuter in i första perioden kliver Madelene fram och visar var skåpet ska stå med sitt 3-0 mål och nu börjar vi känna oss trygga i matchen. Josefine Svensson gör många bra ingripanden i första perioden och vi är stabila bakåt.
Under periodvilan pratar vi mycket om att behålla fokuset och att inte slappna av som vi gjorde mot Sköndal sist.

Andra perioden börjar och det är en ganska trött inledning på den då det är ett böljande spel fram och tillbaka där Djurgården tar över lite i matchtempot. Efter 9.15 drabbas Djurgården av matchens första utvisning och Bajen spelar powerplay. Det är ett ganska tempofattigt powerplay och får inte upp passningsspelet som vi vill. Det slarvas en del och 46 sekunder in i PP händer det som inte får hända. Djurgården fångar upp bollen och vänder upp till ett friläge där Agnes Burell stänker dit Djurgårdens reduceringsmål. Det är en sån situation som man som spelare verkligen kan bli frustrerad över men man är tvungen att skaka av sig det då vi fortfarande har powerplay. Vi lyckas tyvärr inte göra mål i detta PP men vi får chansen igen då DIFs målskytt Agnes Burell drar på sig Djurgårdens andra utvisning. Vi stuvar om lite i vårt PP och sätter ett högre tryck med mer skott nu, men vi lyckas inte få in bollen. Frustrationen ökar och självförtroendet sviktar lite nu i slutet på andra perioden. När det är 50 sekunder kvar till periodpaus får Djurgården ett farligt frislagsläge efter att vi slarvat med bollen och det blir en hemåtpass till målvakt. Djurgården ställer upp och slår en sidledspass som återigen Agnes Burell slår in i kassen. Det är ett otroligt slarvigt försvar från vår sida där vi helt enkelt inte ställer upp ordentligt. Ställningen är nu 3-2 inför tredje perioden. Under vilan kändes det som god stämning i truppen ändå vilket var bra, även efter att coach höjt rösten lite för att markera vikten av att bättra till skärpan inför tredje perioden!

Tredje perioden startar och vi trycker på bra. Efter 6.14 så kliver hon fram Frida Svan och sätter det viktiga 4-2 målet som gör att vi kan slappna av lite och våga spela ut mer. Det är fortfarande lite nervigt i matchen men i minut 9.34 kliver hon fram en andra gång, Madelene Rydin, och gör det så viktiga 5-2 målet där vi jobbar in ett betryggande avstånd på resultattavlan. 15.05 tar Djurgården timeout för att försöka jaga ikapp! Resultatet blir motsatt och vår kära kapten Andrea kliver fram lite halvskadad på egen hand och trycker in 6-2 till oss. Det är dock mycket kvar och det är lite för tidigt att räkna hem segern! Sen händer något, i minut 16.46 gör vår unga talang Tindra Westerlund ett drömmål. Hon nyper bollen på halva plan och drar en tunnel på försvararen för att sen dra målvakten i sidled och stänka upp bollen i krysset. Helt otroligt! Riktig Connor McDavid klass om man får referera till hockey i den här sporten! Nu känns det avgjort och vi spelar bara av tiden fram till 19.33 då Andrea Kratz sätter sitt andra mål som också det är ett drömmål. Svan lägger en lobbpassning från ena sidan till den andra där Andrea vispar till på backhandvolley i nättaket och matchen slutar 8-2.

Vi tackar Djurgården för en rolig match och vi får nog fokusera på att träna lite powerplay den här veckan. Josefine Svensson gör en orroligt stabil insats i målet och spelar väldigt moget för sin ålder, kanske hade nått att göra med att brorsan hennes satt på läktaren, dock i AIK tröja vilket var lite komiskt.

Just nu är vi serieledare och det ska vi njuta av, vi är ju trots allt Bajen och det är väl nästan så man ska tryckanupp tröjor på tabellen nu. Skämt åsido så börjar uppladdningen för nästa match som är mot Rotebro borta på lördag 14.15. Vi hoppas att ni är med oss där!