Välkommen till Hammarby Innebandy
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Innebandyförening
Fotboll
Dam A

Hammarby IF Innebandyförening
vs
Tyresö Trollbäcken IBK
Hammarby IF InnebandyföreningvsTyresö Trollbäcken IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 02 november, 20:00
Plats:Sjöstadshallen
Matchrapport B.I.S - Hammarby - Tyresö Trollbäcken
2022-11-11 16:47

Då var det dags för åttondelsfinal i Bäst i Stan och Tyresö Trollbäcken från allsvenskan stod för motståndet. Det är ett lite speciellt möte då vi och TT har en del spelare som har tränat med båda lagen och där några spelare har dubbellicenser med vardera lag. Inför matchstart stod det klart att båda lagen saknade en del spelare så matchen på förhand kändes ganska oviss och alla vet ju att det kan ske skrällar i Bäst i Stan.

Inför matchen sa jag till laget att idag har de ingen press på sig, gå ut och hitta tillbaka till den glädje vi hade i början på säsongen. Det finns inga förväntningar alls på dem idag. Det kändes som att budskapet gick fram och samtidigt som det var sammanbitet och fokuserat på uppvärmningen så klev vi in avslappnade inför nedsläpp.

Matchen börjar och tjejerna startar otroligt starkt. Den är en väldigt jämn match där vi marginellt för spelet. Första perioden slutar 0-0 efter en hård kamp. Andra perioden startar likadant och efter 8 minuter in i andra perioden gör vi 1-0 klart rättvist genom Amanda. Efter ca 17 minuter in i andra kvitterar TT till 1-1 och vi går till vila för att ladda inför tredje perioden.

Det är en otroligt tight match och båda målvakter gör en väldigt bra match var och står för fina räddningar. 12.42 minuter in i tredje perioden gör TT 1-2 och nu börjar det dra ihop sig. Men så kommer vårt kvitteringsmål 14.53 genom ett backskott från Dina. Sista sekvensen i matchen har vi ett sånt tryck mot TT att vi borde få in ett mål som skulle leda till vinst. Men matchen går till förlängning där ett mål innebär vinst eller förlust. Det är så otroligt jämnt och det blir inget mål vilket leder till en nervkittlande straffläggning. Oavsett vad som händer så är jag jättenöjd över hur vi har spelat den här matchen. Jossan i mål räddar de fyra första straffarna och Lisa sätter vår tredje straff vilket innebär att vi har två chanser att avgöra den här matchen. Tyvärr tar vi inte den chansen och det går så långt det kan komma i en slutspelsmatch, nämligen suddenstraffar. Där är tyvärr Tyresö numret för stora och de vinner matchen.

Summan av matchen är att vi genomför den på ett moget och disciplinerat sätt där vi sätter vårt försvarsspel klockrent. Det fanns fortfarande glädje trots förlusten och hopp för framtiden.

Vi gratulerar Tyresö Trollbäcken till avancemanget och önskar de lycka till.

 

//Coach Karlsson

 

<< Tillbaka