Plats:Jakobsbergs Sporthall
Referat: Bele Barkarby IF IBF - Hammarby IF IBF
Matchrapport - Bele Barkarby - Hammarby
2022-10-28 15:53

Efter förlusten mot Huddinge var vi otroligt revanschsugna när vi begav oss till Västerort och Jakobsbergshallen för att möta Bele Barkarby.

På förhand visste hivat det skulle bli en tuff match och att vi var tvungna att vara med från start.

Första perioden startar och vi styr spelet och äger bollen för det mesta. Det är jämnt och jag skulle vilja säga att Bele är vassa på sina snabba spelvändningar och skapar en del vassa lägen medans vi inte hotar så mycket på den sista delen av planen. Efter en tilltrasslad situation framför Beles mål blåser domaren i pipan och från bänken ser det ut som att bollen är inne och alla på bänken tror att det är mål så det blir ett vilt firande, för att några sekunder senare inse att det är frislag till Bele. Då är våra spelare på väg till bänken för att byta och då passar Bele på att vända och kan lägga in bollen i öppet mål eftersom ingen var beredd. Det är ett sånt misstag och missförstånd som bara inte får hända. Som tur var så är vi bara halvvägs in i första perioden och det var första målet i matchen. Vi skakar av oss det och använder det som tändvätska istället. Vi går till periodvila med 1-0 i baken och försöker analysera vad vi kan göra bättre.

Andra perioden startar och vi gör ett snabbt mål till 1-1 genom Madde. 3 minuter senare gör vi ett mönsteranfall och Victoria får göra sitt första mål i bajentröjan. Dock lyckas vi inte hålla det så länge för 30 sekunder senare kvitterade Bele ytterligare två minuter senare tar de återigen ledningen till 3-2. Vi får även ett efterlängtat powerplay som vi tyvärr inte kan utnyttja. Vi går återigen till periodvila med ett måls underläge.

Tredje perioden drar igång och här går luften ur oss lite efter några individuella misstag. Vi tappar till 5-2 efter 9 minuter och man märker den uppgivna stämningen. Men i har inte gett upp än. Efter 6-2 15.38 in i tredje perioden tar vi en Time Out och bestämmer oss för att spela 6 mot 5. Vi håller en bra press men lyckas inte få in bollen. 17.48 gör Johanna sitt första mål i bajentröjan sen återkomsten och ett litet hopp tänds. Vi fortsätter att forcera men 19.56 lyckas bele göra mål i öppen kasse och matchen slutar 7-3. Jag skulle vilja påstå att siffrorna är lite orättvisa.

Nu blickar vi framåt mot Vallentuna hemma och siktar på tre poäng där för att fortsätta följa med i toppen.

Vi tackar Bele för matchen och ser fram emot returen och en revansch i Sjöstadshallen.