Välkommen till Hammarby Innebandy
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Innebandyförening
Dam A

Referat Älvsjö och Bele
2022-03-13 21:44

Älvsjö 6/3
Sent omsider ska syndaren vakna. När det gäller att kommentera matchen mot Älvsjö så kan jag sno en vanlig sägning från mellovärlden, att rätt låt vann. På samma sätt som Cornelia Jacobs var en rättmätig vinnare så var även Älvsjö det när vi möttes den 6e december. Även om Älvsjö är ett väldigt bra och robust lag så låter vi de också få vara det utan att egentligen behöva förta sig. De får kliva upp i sin höga press utan att vi vänder kant, de får spela sitt fysiska spel och i slutet av matchen känns det som att det är ett seniorlag som möter ett juniorlag när de sätter ihop en toppfemma för att trycka in tvåsiffrigt vilket tar knappt en minut för de att lyckas med. Bara att lyfta på hatten för en riktigt imponerande säsong där de blåklädda lyckades komma före hajpade Storvreta. Med förstärkning inför nästa säsong så kan Älvsjö bli riktiga favoriter till att nå ett SSL-kval.

 

Bele 12/3

I de tunga tiderna som präglats av kriget i Ukraina så kändes det väldigt lyxigt att få knalla till anrika Jakobsbergs Sporthall medan vårsolen lyste på mitt vinterblekta ansikte. Att få avsluta den allsvenska säsongen i den sporthall där jag haft i princip min hela spelarkarrirär kändes väldigt passande. Jag minns framförallt säsongen 98/99 när jag som maskot var med Järfällas herrlag när de tog ett historiskt SM-brons efter ett försmädligt uttåg i semin mot Ö-vik.

 

Den här gången var det inget SM-Guld som låg i potten, i ärlighetens namn var det väl inget mer än äran för vår del. Hemmalaget Bele hade desto mer att spela för då en vinst mer eller mindre skulle garantera en säkrad kvalplats i kampen om att förnya sitt kontrakt. Ett hemmalag som tack vare en tränarrockad på slutet fått snurr på de svartklädda igen. Vi visst genom videoanalyser att Bele är ett kvickt och kontringsstarkt lag med en väldigt bra Elin Jonsson i målburen. Tyvärr är det dessa ingredienser som blir avgörande när de vinner med hela 8-2. Jag tycker dock att sett till spelet så är det vi som för spelet, vi som har en tydligare spelförande idé och vi får Bele ur balans genom att spela fysiskt. Men vi bjuder på för mycket enkla juniormisstag vilket straffar sig på den här nivån, siffrorna rinner iväg lite väl mycket på slutet.

 

Grattis till säkrad kvalplats Bele.

 

Innan mars går mot sitt slut så kommer jag att komma med en säsongssummering.

 

Vid tangenbordet

Björn Bekkhus

 

Vi ses snart igen!


Nyhetsarkiv
Nyförvärv - Maja Alfes2022-09-22 15:01
Bäst I Stan2022-09-22 11:42
Björnslaget - Göteborg2022-09-06 11:08
Provträningar2022-03-31 09:15
Vi ses snart igen!2022-03-18 07:50
 
Träningspartner
Partners
I samarbete med
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
stolt medlem av