Matchstart:lör 08 oktober, 14:15
Plats:Rotebrohallen (Nya)
Matchrapport - Rotebro IS - Hammarby
2022-10-10 13:08

Efter att få åka norrut till både Uppsala och Dalarna under föregående säsong i Allsvenskan så var det under lördagen dags för säsongens kanske längsta bortaresa när vi tog pendeln förbi via Mordor (för vissa även känt som Solna) ut till ett soligt Rotebro. Ett hemmalag som till skillnad mot oss inlett med dubbla förluster där det dock ska poängteras att de förlusterna kommit mot erkänt tuffa Råsunda och Tullinge. En hall som trots dessa tider av inflation ändå erbjuder korv + java för 30 spänn, man behövde inte känna sig rånad som man annars alltid gör när man besöker kioskerna på Nya Söderstadion…

Rotan är känt för att alltid vara gästvänliga och som ett spelar en fysisk men ärlig innebandy. Otroligt trevlig lagledning precis som vanligt där vi före matchstart visste att vi behövde ha koll på kapten Nilsson som var en av Stockholms bästa 97or under distriktslagsåren. Vi visste att vi förutom henne behövde ha koll på Rotebros sätt att förlänga i hörn för att instick i slottet. Likaså var vi medvetna om att vi framåt behövde undvika att hamna i deras vänsterficka och att vända bort deras första lagdel i deras press samt att i deras uppställda försvar vända kant.

I första perioden inleder vi bra och är överlag spelförande men hamnar lite väl mycket ute vid de bekväma men ack så ofarliga kanterna. Trots det stora spelövertaget så lyckas vi bara gå till periodvila med ledning 2-1 efter att vi bjudit på hemmalagets mål efter eget bollstrul.

I andra perioden blir det tydligt att vi förra året spelade i en serie med ett högre tempo. Vi spelar rakare, vinner tillbaka bollarna och det känns nästan som bara ett enda lag på banan. Fyra snabba mål första halvan av perioden vilket vi tryggt förvaltar.

I sista perioden ska vi bara stänga matchen, ta med oss tre poäng hem till Bajenland och fortsatt serieledning. Men vi vore ju inte Hammarby om vi skulle spela av en match tryggt och stabilt, istället bjuder vi in Rotebro till match igen där de får göra fyra mål på två minuter (!) där inte ens en time-out kan stoppa flödet. Tack och lov kan vi med panik hålla undan och dra efter lättnadens suck när sätter slutsiffrorna 9–6 i matchen sista minut.

Nu närmast väntar Huddinge IBS hemma i Sjöstan där vi har chansen att tidigt in i serien rycka ifrån en av våra på förhand stora konkurrenten i jakten på en allsvensk återkomst.