Välkommen till Hammarby Innebandy
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Innebandyförening
Fotboll
Dam A

Summering av säsongen - del 3
2022-04-18 09:11
Fröken Ur, de som var med i Mora förstår...


Silly season
I tidigare skrifter så har jag nämnt att Filippa kom in som en till målvakt på dubbellicens från Täby. Vi fick under hösten även in Hanna på dubbellicens från Vendelsö samt Andrea från som dubblerade med vårt B-lag vilket plötsligt gjorde att vi förutom Therese hade en spelare som upplevde millenieskiftet och hur det var att leva med modem samt vet vad Ei saa peitää betyder...

I början av januari fick jag dessutom äntligen förstärkning på ledarsidan när John Karlsson klev på bajentåget. Till skillnad från mig som kan vara en fyrkantig och tråkig friluftsperson så kom det in en person med ett rejält munläder och som är mer hemma på krogarna än ute i den torftiga naturen... Perfekt att få ett komplement på flera sätt, framförallt att han kom in med energi och som kunde ansvara för bägge träningarna.

På spelarfronten försvann i slutet av januari vår duktiga och poängstarka back Tyra på resa till Costa Rica för resten av säsongen. Vår lagkapten Therese avstod också träningar och matcher under en längre tid när hennes fru började närma sig förlossning av deras andra barn (vilken dramatik det skulle komma att bli!). Filippa (utespelaren) valde också att avsluta säsongen i förtid på grund av bristande motivation. Men spelartruppen förstärktes av Amanda Klevbo och Dina Eklöf på dubbellicens från Nacka, samt Tindra som kom upp från juniorlaget.

 

Januari

Vi kom att drabbas av rejält med covid i senare delen av januari varför flera matcher blev uppskjutna. Det kom dock inte att påverka oss när vi åter skulle ta oss an Åkersberga och Storvreta. Den förstnämnda matchen gör vi riktigt bra och spelar väldigt bra utifrån våra förutsättningar (förlust 0-6). Hemma mot Vreta gör vi också det riktigt bra de första tio minuterna där vi överraskar topplaget med att stå upp bra och ha läst deras uppspel via högerkant eller tick via mitten. Men vi tappar in lätta mål och Vreta får en energi som de sedan nyttjar genom att köra över oss där de vinner med hela 11-1.

 

Det är dock inte de matcherna vi ska vinna på papperet och det är inte de lagen som vi slåss mot i botten. Det är däremot Sirius som vi tar oss an på hemmaplan. Vi gör en helt okej spelmässig insats men gästerna är betydligt bättre på att få in bollen. Vi vinner skotten med hela 27 - 14 men förlorar med siffrorna 8-1 så skillnaden i effektivitet var förödande. Jag röstar också fram Julia Falk som seriens bästa målvakt efter att hon spikat igen målet bägge gångerna vi mött Sirius. Efter den förlusten går luften ur laget och vi börjar inse att ett förnyat kontrakt blir alltmer orimligt.

 

Februari

Vi inleder februari med att möta Alunda hemma. Vi är åter med resultatmässigt under en längre del av matchen, exempelvis står det bara 2-0 till de inför den tredje perioden men vår lilla numerär börjar ta ut sin rätt. I den tredje perioden orkar vi inte stå emot deras fysik. Det blir förlust med 5-1 och nu kan vi verkligen säga hej då till ett förnyat kontrakt, framförallt när Borlänge och Huddinge börjat vakna till liv i botten av tabellen.

 

Just Borlänge kommer vi att möta matchen därpå, en riktigt svängig historia där det egentligen är deras förstafemma vi hela tiden tampas emot. Den håller en hög allsvensk klass men resterande femmor håller väl egentligen division-1 nivå. Liksom i mötet på hösten så förlorar vi dock åter med uddamålet efter att Ingela Hansson avgjort med matchens sista mål (Slutsiffrorna 9-8 till dalkullornas favör). Riktigt trist då jag anser att domarna denna gång gör en horribel miss med en fördel i slutskedet som sedan leder till en omställning där vi drar på oss en utvisning (som var rätt dömd). Vad jag anser om domarna överlag kommer jag att säga mer om i del 4...

 

Säsongens höjdare blir ändå följande match när vi åker till Mora. Dels för att vi vinner med hela 5-1 (skulle kunna ha varit ännu större siffror) men framförallt för själva bussresan i sig. På hemvägen så har vi en magisk quiz som bjuder på skratt hela vägen hem från Borlänge där vi inleder frågesporten efter middagen vid Kupolen. Det som sägs stannar där men många svar kommer vi kunna leva på i många år framöver... Tydligen är Kalmar ett landskap, Snövit har åtta dvärgar och en meter är 60 centimeter...

 

Helgen därpå möter vi Telge hemma. Jag är bortrest i snödränkt Norrland och ser bara halva matchen på länk från Sollefteå (underskattad stad ändå) där jag tycker att vi står upp bra, framförallt tredjefemman som gör en väldigt bra match. Seriesegrarna är dock för bra och vinner med 7-1. Att ha Therese Gustafsson i sitt lag är väldigt avgörande, men även duktiga Caroline Rosenberg som styr många uppspel på en nivå få andra klarar i vår serie.

 

Trots en horribelt dålig första period borta mot Huddinge som vi möter matchen därpå så gör vi två riktigt bra avslutande perioder när vi sånär snor med oss en poäng. Uddamålsförlust med 4-3 trots att vi får matchbilden dit vi vill genom att sätta Therese på Emelie Lindström och överlag hela tiden matcha vår förstafemma mot deras för att låta Limpan spela mycket utan boll. Överlag så känns det som om laget höjer sin kvalité i februari. Äntligen börjar tjejerna förstå taktiken och hitta lösningar i anfallsspelet. Det blir allt färre misstag i mittzonen och de börjar få större vinnarskallar.

 

Matchen därefter hemma mot TT gör vi riktigt bra och vi får med oss ett oavgjort resultat efter att ha inlett och avslutat matchen starkt. För en gångs skull är det vi som får in en boll i matchens slutskede, någonting vi hade behövt fler gånger under säsongen.

 

Nästa vecka kommer fjärde och avslutande delen där jag avhandlar mars månad samt lite övergripande tankar.

 

/Björn Bekkhus

 

 


Nyhetsarkiv
Nyförvärv - Maja Alfes2022-09-22 15:01
Bäst I Stan2022-09-22 11:42
Björnslaget - Göteborg2022-09-06 11:08
Provträningar2022-03-31 09:15
Vi ses snart igen!2022-03-18 07:50