Välkommen till Hammarby Innebandy
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Innebandyförening
Fotboll
Dam A

Presentation av Bajens huvudtränare säsongen 22/23
2022-08-28 22:44
John Karlsson

Ny huvudtränare i Hammarbys Damlag:

 

John Karlsson kom till Hammarbys damlag efter årsskiftet 2021/2022 då han tillsammans med tidigare tränaren Björn Bekkhus tränade damerna. John hade innan det, uppdraget som assisterande tränare för Hammarbys herrlag och tog båda lagen parallellt efter årsskiftet. Han är bara 33 år gammal och har redan hunnit med mycket i sin karriär. I somras var han bland annat med och spelade i första upplagan av de amerikanska ligan NAFL som lagkapten för Utah Raptors!

 

Vad fick dig att tacka ja till erbjudandet som huvudtränare för damerna i år?

 

- Jag är ju en söderkis och Hammarby har alltid varit klubben i mitt hjärta. Då jag känner att min egna karriär som spelare på högre nivåer börjar lida mot sitt slut så ville jag ganska snabbt börja skaffa mig erfarenhet som tränare. Att hoppa på herrarna förra året var ett första steg för mig och sen fick jag möjligheten i damerna vilket skulle bli en tuff uppgift då säsongen var som den var. Nu känner jag att det är väldigt spännande att få börja på en ny kula med damlaget och få dem tillbaka till allsvenskan!

 

 

Vad tänker du om kommande säsong och truppen?

 

- Det är en spännande tid nu under ”sillysäsongen”. Vi försöker stärka truppen med några tunga värvningar som ska hjälpa laget med lite rutin och erfarenhet då laget idag är ganska ungt. Om alla pusselbitar faller på plats kan det bli riktigt bra! Vi ska försöka implementera ett spelsystem som spelarna känner sig trygga med men det tar tid att lära sig en ny strategi så jag tror tiden kommer vara vår största utmaning just nu! Vi har en ny ledarstab också där jag har två assisterande tränare i Jacob Cedervall och Saga Jernberg som jag låter få presentera sig själva separat! Jag är väldigt nöjd med den konstellationen då det är både rutin och nytänkande hos båd!

 

Vågar du dig på att gissa en placering i kommande division 1?

 

- Det är alltid svårt att ”tippa” en placering under en försäsong innan alla lag har satt sin trupp osv. Vi bör vara en av favoriterna då vi kom ner från allsvenskan men det var många andra bra lag som också åkte ur i år så det blir nog tufft! Men vi har som mål att gå tillbaka till allsvenskan direkt så placeringen hoppas jag blir etta!

 

Tack John och då får vi säga lycka till inför kommande säsong!


Nyhetsarkiv
Nyförvärv - Maja Alfes2022-09-22 15:01
Bäst I Stan2022-09-22 11:42
Björnslaget - Göteborg2022-09-06 11:08
Provträningar2022-03-31 09:15
Vi ses snart igen!2022-03-18 07:50