Välkommen till Hammarby Innebandy
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Innebandyförening
Dam A

Bäst I Stan
2022-09-22 11:42

Här kommer en väldigt sen uppdatering kring det som en gång i tiden kallades DM och som det fortfarande gör i folkmun.

 

Helgen började med match mot Högdalen AIS som på förhand var lite svår att sia om då Högdalen har en del rutinerade spelare blandat med några spelare från förra årets DJ lag i bajen. På pappret var vi favoriter men när det är 2x20 med rullande tid plus en straff på förhand för Högdalen kunde det sluta hur som helst. Vi fortsatte med vårt fina spel från Göteborg och vi äger matchen från start och gör 1-0 genom vår kapten Andrea Kratz efter 6.29 minuter in i matchen. Mål två kom genom Ida Ulltin i slutet av första perioden. Innan andra perioden lägger Högdalen sin straff men denna räddar vår egen Josefine Svensson stensäkert. Andra perioden börjar och vi kliver ut lite väl stolta medan Högdalen pressar på och 13.31 in i andra kommer reduceringen och detta skulle bli spännande ändå. Tillslut vinner vi första gruppspelsmatchen med 2-1 men vi är väl inte helt nöjda med resultatet.

 

Andra matchen var den match som på förhand skulle bli ett svårt test. Det var mot seriekonkurrenten Sköndal. Vi hade lite koll på hur de spelade med en hög press och vi lade upp en plan för det som vi lyckades med. 1-0 kommer 6 minuter in i första perioden då Lisa Dahl går den klassiska köksvägen och nätar. Det är en tuff kamp i första perioden men där Hammarby står emot pressen bra och Josefin spikar igen i målet. 

Andra perioden startar och efter 3 minuter kvitterar Sköndal till 1-1. Efter 30 sekunder svarar vi direkt med att Ida Ulltin trycker in 2-1 till Bajen. En minut senare får vi en straff och nerverna börjar visa sig. Då kliver vår kapten Andrea Kratz fram med en riktig ledaranda och sätter 3-1 för oss vilket ger oss lite andrum! Med halva perioden kvar reducerar sköndal till 3-2 och det blir en nagelbitare in i det sista då sköndal tar ut målvakten och vi blir lite stressade och vill bara få in bollen i den tomma kassen. Tillslut vinner vi matchen med 3-2 vilket var avgörande för att leda gruppen! 

Match nummer tre var mot Duvbo som är ett rutinerat och erfaret gäng där vi var favoriter på förhand. Men matchen ska spelas också! 1-0 kommer efter 5 minuter genom Emelie. Efter 12 minuter sätter Amanda dit bollen och vi leder med 2-0. Andra perioden startar och efter en minut gör Tindra 3-0 och kort därefter gör Eilish sitt första mål för Hammarby! Vi slappnar av lite och släpper in 4-1. En längre tid går och 15 minuter in i andra perioden gör Ida Ulltin 5-1 för bajen och segern är ett faktum! Duvbo lyckas reducera en gång till och slutresultatet blev 5-2. 

Detta innebär att vi blev gruppsegrare och ställa nu mot TT i slutspelet. 

// Coach Karlsson

 


Nyhetsarkiv
Nyförvärv - Maja Alfes2022-09-22 15:01
Bäst I Stan2022-09-22 11:42
Björnslaget - Göteborg2022-09-06 11:08
Provträningar2022-03-31 09:15
Vi ses snart igen!2022-03-18 07:50
 
Träningspartner
Partners
I samarbete med
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
stolt medlem av