Här kommer en väldigt försenad matchrapport från årets seriepremiär i Damer division 1.

Då var det äntligen dags för att sparka igång den här säsongen efter en försäsong som fokuserades mycket kring att bygga ihop ett lag för en nystart efter förra årets missöde. Coronan slog hårt på hela innebandysverige och väldigt hårt på Hammarbys damlag som en gång i tiden innan covid dominerade i allsvenskan. En total generationsväxling skedde och vi var inte riktigt redo för allsvenskan när den drog igång förra säsongen.
Men nog om det!!!
Nu väntade en seriepremiär mot Sköndals IK. Vi kände till Sköndal litegrann då vi hade mött dem i B.I.S. två veckor innan. Det är ett ungt lag med mycket fart & fläkt med många unga talanger och man kunde känna revanschlusten på lång väg innan, efter vår vinst i bäst i stan. Vi kommer med ett starkt lag även fast vi saknar Tyra och Eilish i truppen.

Matchen drog igång och Sköndal pressar på hårt som vi visste att de skulle göra. Efter 4.50 i första perioden gör sköndal 1-0 på ett lite snopet sätt där vi inte riktigt är vakna. Vi kvittar 40 sekunder senare genom Ida Ulltin vilket var väldigt viktigt. Två minuter senare small det igen och den här gången levererade Amanda Torbjörner en riktig rekyl i klykan. Efter ytterligare 2 minuter utökar vi ledningen genom Ida Ulltin igen till 1-3 och vi får lite andrum och har tagit över matchen. 14.34 in i första perioden reducerar Sköndal till 2-3 och nu börjar det redan komma nerver. Vi lyckas hålla ut med lite andnöd och tillslut kom periodvilan och vi får samla oss lite.

I andra perioden kliver vår unga talang Tindra Westerlund fram och gör två mål och ställningen är 2-5. Summeringen av andra perioden kan kännas lite som att vi tar över matchen. Vi känns som numret större fysiskt sätt och vi går in hårdare med kroppen. Signalen tjuter för vila och vi går in med en bra känsla inför tredje perioden. Men nu är transportsträckan över och vi ska göra oss redo för slutspurten.

Tredje perioden startar och redan efter 40 sekunder får äntligen Hanna Adamsson-Loreby bryta in och smälla in en backhand i bortre, efter att ha träffat både ribba och stolpe under matchen. Ställningen är 2-6 och nu gäller det att inte bli för självgoda. Sköndal trycker på och jagar ett tidigt reduceringsmål men vi sätter vårt försvarsspel otroligt bra och Josefine Svensson gör många bra ingripanden. Efter 10 minuter kliver Sköndals talang Thea Ernberg fram och sätter 3-6 och sköndal får vittring. Men vi lyckas spela av matchen bra och plockar hem 3 poäng i vår första match i division 1.
Känslan efter matchen är bra men vi är ändå inte helt nöjda med spelet trots allt då vi känner att vi kan bättre. Men en premiär är alltid en premiär!

Stort tack för motståndet Sköndal och vi önskar er lycka till framöver i serien och ser fram emot returen i Sjöstadshallen!