Matchstart:lör 29 oktober, 16:00
Plats:Sjöstadshallen
Matchrapport - Hammarby - Vallentuna
2022-11-11 16:11

Efter två raka förluster mot både Huddinge och Bele Barkarby så kan man tänka att stämningen i truppen skulle vara dålig och lite sargat. Men vi kommer till matchen med en ordentlig revanschlust. På pappret ska vi nog vara favoriter inför den här matchen men det är ju som alla vet livsfarligt att gå in med den inställningen. Jag tror att efter dessa två förluster kom laget ner på jorden igen och insåg att man måste ge allt i varje situation för att vinna matcher. Vi har inställningen nu att ta en match i taget och den ska vinnas till varje pris. Vi försöker inte att tänka så långsiktigt just nu utan att bara vinna för att skapa en så pass bra förutsättning mot slutet av säsongen.

Matchen startar och vi för spelet som väntat men vi får inte in bollen i mål och man börjar bli orolig och tänka ”åh nej, inte en sån här match”. Men efter 15 minuter in i första perioden lossnar det och Hanna sätter första målet till 1-0 och 40 sekunder senare gör Arre 2-0.

Vi går in i periodvila med en god känsla där vi vill fortsätta att forcera och försöka göra så mycket mål som möjligt.

När andra perioden börjar är vi inte riktigt med. Jag kan inte avgöra om det är vi som går in med en taskig inställning eller om Vallentuna har höjt till en högre växel. Vallentuna reducerar till 2-1 efter bara en minut och nerverna börjar trycka på och ganska snabbt efter det tar vi en utvisning som vi dock klarar att spela av. Nu har Vallentuna tagit över allt och Jossan får stå för några svettiga räddningar. 15.35 min in i andra perioden tar vi en till utvisning och frustrationen börjar krypa på allt närmre. Men då händer något som inte händer allt för ofta. Hanna går och gör mål efter 50 sekunder i boxplay och glädjen är total. En minut senare, fortfarande i boxplay, kliver Hanna fram igen och gör ett till mål i samma boxplay. Man står bara och gapar. Nu står det alltså 4-1 på tavlan. Pausen kommer lägligt efter en stökig period och när vi kliver in i omklädningsrummet får vi lite andrum och kan samla oss.

Tredje perioden startar och nu går vi in med en annan inställning. Efter 1 minut gör Arre sitt andra mål för matchen och sedan rullar det bara på, Tyra gör 6-1 sedan gör Ida Torbjörner 7-1 och till sist gör Tindra 8-1 som sedan blir slutresultatet.

Summeringen av matchen är att vi måste kunna hålla ihop spelet hela matchen och inte bara i period ett och två. Vi tackar Vallentuna för motståndet.