Välkommen till Hammarby Innebandy
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Innebandyförening
Fotboll
P11

Hej och välkommen till P11s sida

Träningar, tränare och lagledare

Vi som tränar killarna säsongen 21/22 heter Niclas, Antti och Samuel. Niclas är även lagledare och den ni kontaktar vid frågor om de flesta "runtomkringsakerna". Vi har blandade nivåer i laget och välkommnar alla som vill prova på (se nedan) om det finns plats. Åldrarna finns på Truppensidan.

 

Vi tränar i Kärrtorpshallen (karta) måndagar 16:20-18:00 och vi har dörren öppen till 16:30, se till att komma i tid då ringklockan till stora hallen verkar inte alltid fungera. Vi lämnar utomhus eller i entrén men kom gärna in i hallen och kolla sista ~30min om dörren är öppen. Inga föräldrar i omklädningsrummen, tränarna hjälper till med skosnören etc.

 

Denna tid och andra aktiviteter samt matcher finns under Kalender ovan, och kan prenumereras på därifrån. Vi jobbar på att få fler träningar i Kärrtorp där de flesta bor och kan cykla ensamma till och har hittills tyvärr inte kunna tacka ja till de lediga tider som finns i Sjöstadshallen vid 16-17.

 

Extraträning för de som vill ha utmaning och mer träningstid erbjuds via P10s träningar, kontakta Antti som ofta är med min sin Ivar om du har ett bandysuget barn. Det går givetvis bra att träna extra med t ex P12 om deras tider, nivå och plats fungerar bättre. Kontakta bara lagledare innan.

 

Strötider på främst helgerna i Sjöstadshallen (karta) kan komma att föreslås och meddelas med kort varsel (1-7 dagar) via kallelse i Sportadminappen och i Whatsappgruppen (se nedan) där vi ser om den då bokas.

 

Prova på

Om vi har platser över kan ni via denna länk anmäla ert barn för ett par provapåträningar, det är kostnadsfritt och lagledaren blir informerad via mejl att ni vill prova, ange "P11" och mejladress. Ni behöver klicka på länken som skickas ut och fylla i uppgifterna för barn och målsman/-män, acceptera föreningens villkor och klicka "Skicka anmälan". Ni behöver inte fullfölja betalningsstegen innan ni vet att ni vill fortsätta.

 

OBS: ni måste ange minst ett korrekt mobilnummer till målsman för att vi ska kunna kontakta er om något händer på träningarna, två nummer är såklart ännu bättre.

 

Utrustning (allt märkt med namn!)

För att få träna och spela behövs

 • Idrottskläder, korta ärmar och ben rekommenderas (och är krav på matcher). Vill man ha rätt färg på shorten är det vita (eller svarta) och på match har laget tröjor med nummer
 • Skorna behöver ha bra grepp för inomhussporter och gott stöd för vristen. Runthalkande spelare kan få den bäste att tappa sugen eller värre, halka och skada sig. En ganska mjuk rågummisula (naturfärgad) eller skor för annan rörlig inomhusidrott (volley-, handboll, badminton etc) är ofta bra. Dock ej futsal/innefotboll, de har ej stödet som behövs) är oftast en bra start. Undvik löparskor med delad sula.
 • Klubba med blad som (om barnet vet) har vinkeln åt rätt håll. Vänsterfattad är det vanligaste för högerhänta och en grundlängd att utgå från är ungefär till naveln, eller några cm ovanför, med skor på. Lyssna gärna med andra föräldrar med kortare barn om ni vuxit ur en klubba, de går att linda om för 50kr istället för att köpa en helt ny för 500-1000kr+.

 • Skyddsglasögon med rätt justerade band och fodral. Har barnen glasögon fungerar de som skydd men kan behöva kompletteras med band så de inte åker i golvet. Det finns ett par extra att låna vid behov.

 • Vattenflaska med pip

Vi har två målvaktsutrustningar som rengörs mellan träningarna. Står man i mål gör man det i en utrustning och på hela träningen/matchen.

 

 

Seriespel, matcher och sekreteriat

Vi spelar på blå nivå med en trupp vilket bl a innebär 5 mot 5 (inkl målvakt) på lite mindre plan och målen ska försöka vara 75x90cm (det är segt att få leveranser 2021-22..).

Läs gärna mer och kolla på filmer med ert barn på https://innebandy.se/stockholm/tavlingar/bla-niva-4vs4/. Av erfarenhet undviker vi och de flesta andra lag att föra upp målen på tavlan och det finns ingen serie att hetsa kring.

 

Matcherna är 2x20min med avblåsning endast för mål och straffar och vi följer rekommendationen att inte vara fler än 13 spelare med i truppen. Detta gör att vi ibland inte kallar alla även om det visat sig sällsynt med "full trupp". Kallelser går ut till de målsmän (i app och på mejl) vars barn vill spela match - vilket inte alla alltid vill.

 

hemmamatcher ansvarar laget för sekreteriatet (klocka och målräkning) så det brukar tillfrågas om en eller ett par föräldrar sitter i det - och då får sitta nära bänken :)

 

bortamatcher kan publikbegränsningar innebära att endast skjutsande vuxna får vistas i hallarna. Vi uppmuntrar till samåkning (som SportAdminapparna har bra stöd för att få till).


Föräldrar, avgifter, övrigt

Avgifter

Träningsavgiften under 21/22 är på 1300kr och inkluderar matchlicens och försäkring. Faktura skickas till medlemmar via SportAdmin och där kan även medlemsavgiften 200kr för innevarande år tillkomma för nya medlemmar då den betalas per kalenderår.

Vi har en lagkassa som fylls på med ca 100kr (efter förmåga) och som går till lite bonusgrejer, utrustning, avslutningsfika, medaljer etc. Denna swishas till lagledaren i början av säsongen.

 

Kommunikation och Övrigt

SportAdmin och engagemang

Föreningen nyttjar SportAdmin för mycket av sin administration. För lagledare, tränare och er målsmän underlättar apparna för iOS / Android bl a

 • Kalender, nyheter, matcher
 • Avgiftsstatus
 • Kallelser och svar
 • Samla fler aktiviteter för barnet om andra föreningar också nyttjar SportAdmin
 • Se närvarostatistik över tid
 • Justera kontaktuppgifter, inställningar för pushnotiser (för olika händelsetyper)
 • mm