Välkommen till Hammarby Innebandy
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hammarby IF Innebandyförening
Fotboll

Bli medlem i Hammarby IF Innebandyförening
BLI STÖDMEDLEM
Vill du börja spela innebandy med oss?

Klicka på länken för att anmäla dig. Ny medlem. 

 

Roger Östergren förstärker Hammarby Innebandy!
2023-01-03 11:30

Hammarbys herrlag huserar i Division 1 Östra Svealand där man så här långt haft svårt att få resultaten med sig och riskerar just nu nedflyttning. Nu meddelar klubben att man förstärker lagets ledarstab med Roger Östergren som tidigare i höstas lämnade Djurgården efter att ha lett laget under sin ettåriga sejour i SSL.

 

Roger ansluter som head coach och kommer tillsammans med Danne Berg att leda laget i båset. Till deras hjälp har de bland andra Mårten Engström som fortsatt är lagets huvudsakliga tränare men nu i stället kommer överse lagets framfart på match från en läktarposition.

 

Joakim Hägglund, Sportchef Hammarby Innebandy, kommenterar:

-”Att få in Roger till laget känns helt fantastiskt och det har endast varit en positiv process med alla berörda. Vi känner väl till Roger och hans arbete sedan tidigare och när vi tog upp frågan om att stärka upp var han högst upp på listan. Vi är säkra på att detta kommer gynna samtliga inblandade med fokus på att fördela arbetet utifrån respektive individs kompetens, men även få en ny röst som kan ge energi till hela gänget.”

 

På frågan om laget nu satsar på att klättra i tabellen säger Joakim:

-”Egentligen inte. Kanske låter konstigt att säga så men denna förändring är inte i första hand driven av resultat. Visst hoppas vi förbättra vår tabellplacering men i huvudsak handlar det om att bygga långsiktigt och att komma ur säsongen med en positiv energi och en plan för hur vi jobbar med laget och spelarna på både kort och lång sikt. Vi har en väldigt spännande generation unga spelare som knackar på dörren och som så småningom kan bli lagets ryggrad för många år framöver, det måste vi ha med oss i strategin."

 

Roger gör sin första match i båset den 14:e januari då laget möter Farsta IBK.

BAJENDAGEN
2022-11-11 18:51

Bajendagen!!!

 

Lördag den 19 november är det Bajendagen för Hammarby Innebandy.

Detta innebär att det kommer vara lite aktiviteter i Sjöstadshallen under dagen med start 13.00.

  • Huvudaktiviteterna är våra A lags matcher där herrarna möte Nacka klockan 14.00 och damerna har en toppmatch mot Tullinge klockan 16.15.
  • Vi kommer ha speedshooting i hallen där vi tävlar ut lite produkter från vår klubbsponsor Oxdog.
  • Stadium kommer vara på plats och visa lite produkter där man kan beställa från vår Team Sales sida hos Stadium, perfekt som julklapp eller fars dag present. Även Staduim kommer ha lite roliga tävlingar.
  • Zeta bjuder på provsmak av utvalda produkter.
  • Ett stort lotteri där vinsten är en klubba från Oxdog.
  • Vinn 2h padel på Centurion padel

Se till att komma ner till sjöstadshallen för  hänga, umgås och stötta våra representationslag.

Dam A
Referat: Hammarby IF Innebandyförening - Tyresö Trollbäcken IBK 
Matchrapport B.I.S - Hammarby - Tyresö Trollbäcken
2022-11-11 16:47, Dam A

Då var det dags för åttondelsfinal i Bäst i Stan och Tyresö Trollbäcken från allsvenskan stod för motståndet. Det är ett lite speciellt möte då vi och TT har en del spelare som har tränat med båda lagen och där några spelare har dubbellicenser med vardera lag. Inför matchstart stod det klart att båda lagen saknade en del spelare så matchen på förhand kändes ganska oviss och alla vet ju att det kan ske skrällar i Bäst i Stan.

Inför matchen sa jag till laget att idag har de ingen press på sig, gå ut och hitta tillbaka till den glädje vi hade i början på säsongen. Det finns inga förväntningar alls på dem idag. Det kändes som att budskapet gick fram och samtidigt som det var sammanbitet och fokuserat på uppvärmningen så klev vi in avslappnade inför nedsläpp.

Matchen börjar och tjejerna startar otroligt starkt. Den är en väldigt jämn match där vi marginellt för spelet. Första perioden slutar 0-0 efter en hård kamp. Andra perioden startar likadant och efter 8 minuter in i andra perioden gör vi 1-0 klart rättvist genom Amanda. Efter ca 17 minuter in i andra kvitterar TT till 1-1 och vi går till vila för att ladda inför tredje perioden.

Det är en otroligt tight match och båda målvakter gör en väldigt bra match var och står för fina räddningar. 12.42 minuter in i tredje perioden gör TT 1-2 och nu börjar det dra ihop sig. Men så kommer vårt kvitteringsmål 14.53 genom ett backskott från Dina. Sista sekvensen i matchen har vi ett sånt tryck mot TT att vi borde få in ett mål som skulle leda till vinst. Men matchen går till förlängning där ett mål innebär vinst eller förlust. Det är så otroligt jämnt och det blir inget mål vilket leder till en nervkittlande straffläggning. Oavsett vad som händer så är jag jättenöjd över hur vi har spelat den här matchen. Jossan i mål räddar de fyra första straffarna och Lisa sätter vår tredje straff vilket innebär att vi har två chanser att avgöra den här matchen. Tyvärr tar vi inte den chansen och det går så långt det kan komma i en slutspelsmatch, nämligen suddenstraffar. Där är tyvärr Tyresö numret för stora och de vinner matchen.

Summan av matchen är att vi genomför den på ett moget och disciplinerat sätt där vi sätter vårt försvarsspel klockrent. Det fanns fortfarande glädje trots förlusten och hopp för framtiden.

Vi gratulerar Tyresö Trollbäcken till avancemanget och önskar de lycka till.

 

//Coach Karlsson

Dam A
Referat: Hammarby IF IBS - Vallentuna IBK
Matchrapport - Hammarby - Vallentuna
2022-11-11 16:11, Dam A

Efter två raka förluster mot både Huddinge och Bele Barkarby så kan man tänka att stämningen i truppen skulle vara dålig och lite sargat. Men vi kommer till matchen med en ordentlig revanschlust. På pappret ska vi nog vara favoriter inför den här matchen men det är ju som alla vet livsfarligt att gå in med den inställningen. Jag tror att efter dessa två förluster kom laget ner på jorden igen och insåg att man måste ge allt i varje situation för att vinna matcher. Vi har inställningen nu att ta en match i taget och den ska vinnas till varje pris. Vi försöker inte att tänka så långsiktigt just nu utan att bara vinna för att skapa en så pass bra förutsättning mot slutet av säsongen.

 

Matchen startar och vi för spelet som väntat men vi får inte in bollen i mål och man börjar bli orolig och tänka ”åh nej, inte en sån här match”. Men efter 15 minuter in i första perioden lossnar det och Hanna sätter första målet till 1-0 och 40 sekunder senare gör Arre 2-0.

Vi går in i periodvila med en god känsla där vi vill fortsätta att forcera och försöka göra så mycket mål som möjligt.

När andra perioden börjar är vi inte riktigt med. Jag kan inte avgöra om det är vi som går in med en taskig inställning eller om Vallentuna har höjt till en högre växel. Vallentuna reducerar till 2-1 efter bara en minut och nerverna börjar trycka på och ganska snabbt efter det tar vi en utvisning som vi dock klarar att spela av. Nu har Vallentuna tagit över allt och Jossan får stå för några svettiga räddningar. 15.35 min in i andra perioden tar vi en till utvisning och frustrationen börjar krypa på allt närmre. Men då händer något som inte händer allt för ofta. Hanna går och gör mål efter 50 sekunder i boxplay och glädjen är total. En minut senare, fortfarande i boxplay, kliver Hanna fram igen och gör ett till mål i samma boxplay. Man står bara och gapar. Nu står det alltså 4-1 på tavlan. Pausen kommer lägligt efter en stökig period och när vi kliver in i omklädningsrummet får vi lite andrum och kan samla oss.

Tredje perioden startar och nu går vi in med en annan inställning. Efter 1 minut gör Arre sitt andra mål för matchen och sedan rullar det bara på, Tyra gör 6-1 sedan gör Ida Torbjörner 7-1 och till sist gör Tindra 8-1 som sedan blir slutresultatet.

 

Summeringen av matchen är att vi måste kunna hålla ihop spelet hela matchen och inte bara i period ett och två. Vi tackar Vallentuna för motståndet.

 

//Coach Karlsson

Dam A
Referat: Bele Barkarby IF IBF - Hammarby IF IBF
Matchrapport - Bele Barkarby - Hammarby
2022-10-28 15:53, Dam A

Efter förlusten mot Huddinge var vi otroligt revanschsugna när vi begav oss till Västerort och Jakobsbergshallen för att möta Bele Barkarby.

På förhand visste hivat det skulle bli en tuff match och att vi var tvungna att vara med från start. 

Första perioden startar och vi styr spelet och äger bollen för det mesta. Det är jämnt och jag skulle vilja säga att Bele är vassa på sina snabba spelvändningar och skapar en del vassa lägen medans vi inte hotar så mycket på den sista delen av planen. Efter en tilltrasslad situation framför Beles mål blåser domaren i pipan och från bänken ser det ut som att bollen är inne och alla på bänken tror att det är mål så det blir ett vilt firande, för att några sekunder senare inse att det är frislag till Bele. Då är våra spelare på väg till bänken för att byta och då passar Bele på att vända och kan lägga in bollen i öppet mål eftersom ingen var beredd. Det är ett sånt misstag och missförstånd som bara inte får hända. Som tur var så är vi bara halvvägs in i första perioden och det var första målet i matchen. Vi skakar av oss det och använder det som tändvätska istället. Vi går till periodvila med 1-0 i baken och försöker analysera vad vi kan göra bättre.

 

Andra perioden startar och vi gör ett snabbt mål till 1-1 genom Madde. 3 minuter senare gör vi ett mönsteranfall och Victoria får göra sitt första mål i bajentröjan. Dock lyckas vi inte hålla det så länge för 30 sekunder senare kvitterade Bele ytterligare två minuter senare tar de återigen ledningen till 3-2. Vi får även ett efterlängtat powerplay som vi tyvärr inte kan utnyttja. Vi går återigen till periodvila med ett måls underläge. 

Tredje perioden drar igång och här går luften ur oss lite efter några individuella misstag. Vi tappar till 5-2 efter 9 minuter och man märker den uppgivna stämningen. Men i har inte gett upp än. Efter 6-2 15.38 in i tredje perioden tar vi en Time Out och bestämmer oss för att spela 6 mot 5. Vi håller en bra press men lyckas inte få in bollen. 17.48 gör Johanna sitt första mål i bajentröjan sen återkomsten och ett litet hopp tänds. Vi fortsätter att forcera men 19.56 lyckas bele göra mål i öppen kasse och matchen slutar 7-3. Jag skulle vilja påstå att siffrorna är lite orättvisa. 

Nu blickar vi framåt mot Vallentuna hemma och siktar på tre poäng där för att fortsätta följa med i toppen. 

Vi tackar Bele för matchen och ser fram emot returen och en revansch i Sjöstadshallen. 

//Coach Karlsson

 

BLI STÖDMEDLEM
Nyheter från våra lag